Skip to content

Latvala i rallystolen igen

Team Chefen Jari-Matti Latvala gör comeback i rallystolen // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyotas nya teamchef Jari-Matti Latvala , ställde ett krav till Toyota för att tacka ja till teamjobbet. Att han skulle få tävla i några rallyn i Historiska klassen , med sin Toyota Celica 2000 GT-Four.

-Jag sa till dom att jag var tvungen köra historiska rallyn, Jag kan inte sluta köra helt eftersom det ligger i blodet, Säger Jari-Matti Latvala. Den 13 Februari är det dags för Teamchefens första start som rallyförare igen. Latvala kommer kommer köra sin Toyota Celica i Mesikämmen-Rally , ett rally i byn Ähtäri, och ingår i Historic Rally Trophy samt BMW Rally Serien. Kartläsare blir team kamraten Juho Hänninen.
Rallye Monte Carlo blev succe för Latvala i sitt första rally som teamchef. Två förare på pallen, Sebastien Ogier som tog sin 8:e seger i rallyt och blev därmed historisk. Elfyn Evans tvåa, Kalle Rovanperä 4:a och Takamoto Katsuta på en sjätte plats . Med placeringarna tog man hand om Märkes VM ledningen 22 poäng före rivalen Hyundai.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter