Skip to content

Latvala i rallystolen igen

Toyotas nya teamchef Jari-Matti Latvala , ställde ett krav till Toyota för att tacka ja till teamjobbet. Att han skulle få tävla i några rallyn i Historiska klassen , med sin Toyota Celica 2000 GT-Four.

-Jag sa till dom att jag var tvungen köra historiska rallyn, Jag kan inte sluta köra helt eftersom det ligger i blodet, Säger Jari-Matti Latvala. Den 13 Februari är det dags för Teamchefens första start som rallyförare igen. Latvala kommer kommer köra sin Toyota Celica i Mesikämmen-Rally , ett rally i byn Ähtäri, och ingår i Historic Rally Trophy samt BMW Rally Serien. Kartläsare blir team kamraten Juho Hänninen.
Rallye Monte Carlo blev succe för Latvala i sitt första rally som teamchef. Två förare på pallen, Sebastien Ogier som tog sin 8:e seger i rallyt och blev därmed historisk. Elfyn Evans tvåa, Kalle Rovanperä 4:a och Takamoto Katsuta på en sjätte plats . Med placeringarna tog man hand om Märkes VM ledningen 22 poäng före rivalen Hyundai.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter