Skip to content

Tidstillägg för 14 förare

Dramatik på Monte Carlos sista dig, Tidstillägg för 14 förare, Neuville ny trea

Allting kan hända i Monte Carlo, En mening som verkligen är sann. Inför starten kom besked från organisationen att 14 förare får mellan 5-10 sekunders tidstillägg för att inte följt ”roadway ” på SS4 och SS7. Bland dom som fått tillägg är Rovanperä, Neuville, Sordo, Mikkelsen, Greensmith, Fourmax. Rovanperä, som sen tidigare har 10 sekunders tillägg har alltså nu 20 sekunders tillägg. Det var inte den enda motgången för finländaren i Toyota. Inför dagen var han på en tredje plats drygt 7 sekunder före Neuville , men en punktering på SS12 som kostade honom drygt 56 sekunder på sträckan, Neuville kunde därmed ta över tredje platsen efter andra bästa tiden på sträckan. Ogier snabbast och utökade sin ledning till teamkollegan Evans med 21 sekunder. Neuville har drygt 40 sekunder upp till Evans. Andreas Mikkelsen tog en ny sträckseger i WRC 2 klassen och leder med drygt 2 minuter före Adrien Fourmax . Hemmaföraren Yohan Rossel leder WRC3 klassen med över två minuter till Yoann Bonato, trea är Nicolas Ciamin alla tre i Citroen C3 Rally 2 .
Tre sträckor återstår av rallyt innan man når målet i Monaco kl 12,18

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter