Skip to content

Tidstillägg för 14 förare

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, övertog tredje från Rovanperä på söndagens första sträcka Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dramatik på Monte Carlos sista dig, Tidstillägg för 14 förare, Neuville ny trea

Allting kan hända i Monte Carlo, En mening som verkligen är sann. Inför starten kom besked från organisationen att 14 förare får mellan 5-10 sekunders tidstillägg för att inte följt ”roadway ” på SS4 och SS7. Bland dom som fått tillägg är Rovanperä, Neuville, Sordo, Mikkelsen, Greensmith, Fourmax. Rovanperä, som sen tidigare har 10 sekunders tillägg har alltså nu 20 sekunders tillägg. Det var inte den enda motgången för finländaren i Toyota. Inför dagen var han på en tredje plats drygt 7 sekunder före Neuville , men en punktering på SS12 som kostade honom drygt 56 sekunder på sträckan, Neuville kunde därmed ta över tredje platsen efter andra bästa tiden på sträckan. Ogier snabbast och utökade sin ledning till teamkollegan Evans med 21 sekunder. Neuville har drygt 40 sekunder upp till Evans. Andreas Mikkelsen tog en ny sträckseger i WRC 2 klassen och leder med drygt 2 minuter före Adrien Fourmax . Hemmaföraren Yohan Rossel leder WRC3 klassen med över två minuter till Yoann Bonato, trea är Nicolas Ciamin alla tre i Citroen C3 Rally 2 .
Tre sträckor återstår av rallyt innan man når målet i Monaco kl 12,18

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter