Skip to content

13 sekunder mellan Ogier och Evans

Toyota på väg trippel i Monte Carlo Rallyt 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Efter lördagens korta etapp är det fortfarande trippel Toyota inför morgondagens sista etapp av Monte Carlo Rallyt. 13 sekunder mellan Ogier o Evans . 7 sekunder mellan Rovanperä och Neuville

Lördagen började inte inte bra för teamen man möttes av skador på serviceplatsen , detta efter att en storm dragit över GAP, Trots detta kunde man göra service inför dagens 4 sträckor. Innan man kör ner till Monaco för morgondagens 4 avslutande sträckor. Dagen började dramatiskt för Ott Tänak som tappade över minuten på sträckan efter punktering, problemen fortsatte på SS10 då han drabbades av punktering igen. Efter bara haft ett reservdäck med sig så tog rallyt slut för Tänak efter målgång då det var omöjligt för Tänak att köra transporten till serviceplats. Nya regler gör det tillåtet för omstart sista dagen , så det blev slutkört för Tänak. Rally ledaren Sebastien Ogier vann första sträckan och drygade ut ledningen till teamkamraten Evans , Evans tog in på både SS10 och SS11 så inför söndagen skiljer det bara 13 sekunder inför sista etappen. Tredje Toyota föraren, Kalle Rovanperä för en kamp om tredje plats , med Hyundais Thierry Neuville , Kalle drygade ut tidsskillnaden till Belgaren Neuville och har 7,1 sekunder tillgodo . Dani Sordo på en femte plats har tekniska problem på sin Hyundai och är bekymrad då det inte är någon service i eftermiddag eller imorgon när fyra sträckor skall köras. För Toyotas nya teamchef Jari-Matti Latvala har det redan blivit en succe första rallyt och det bli ett riktig jackpott för Latvala om det blir en trippel .
WRC2 föraren Andreas Mikkelsen har haft ledningen redan från början och är helnöjd med både sin Skoda Fabia och hans körning, Leder med drygt 3 minuter till tvåan i klassen Adrien Fourmax. Oliver Solberg som valt bort WRC2 klassen för poäng ligger på en trettonde plats totalt. Idag flyttas rallyt ner till Monaco och morgondagens fyra sista sträckor på 54,48 kilometer innan man kan köra över målrampen i Casino staden Monaco.

Nya Toyotas Team chef Jari-Matti Latvala på väg mot succe i Rally Monte Carlo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter