Skip to content

13 sekunder mellan Ogier och Evans

Efter lördagens korta etapp är det fortfarande trippel Toyota inför morgondagens sista etapp av Monte Carlo Rallyt. 13 sekunder mellan Ogier o Evans . 7 sekunder mellan Rovanperä och Neuville

Lördagen började inte inte bra för teamen man möttes av skador på serviceplatsen , detta efter att en storm dragit över GAP, Trots detta kunde man göra service inför dagens 4 sträckor. Innan man kör ner till Monaco för morgondagens 4 avslutande sträckor. Dagen började dramatiskt för Ott Tänak som tappade över minuten på sträckan efter punktering, problemen fortsatte på SS10 då han drabbades av punktering igen. Efter bara haft ett reservdäck med sig så tog rallyt slut för Tänak efter målgång då det var omöjligt för Tänak att köra transporten till serviceplats. Nya regler gör det tillåtet för omstart sista dagen , så det blev slutkört för Tänak. Rally ledaren Sebastien Ogier vann första sträckan och drygade ut ledningen till teamkamraten Evans , Evans tog in på både SS10 och SS11 så inför söndagen skiljer det bara 13 sekunder inför sista etappen. Tredje Toyota föraren, Kalle Rovanperä för en kamp om tredje plats , med Hyundais Thierry Neuville , Kalle drygade ut tidsskillnaden till Belgaren Neuville och har 7,1 sekunder tillgodo . Dani Sordo på en femte plats har tekniska problem på sin Hyundai och är bekymrad då det inte är någon service i eftermiddag eller imorgon när fyra sträckor skall köras. För Toyotas nya teamchef Jari-Matti Latvala har det redan blivit en succe första rallyt och det bli ett riktig jackpott för Latvala om det blir en trippel .
WRC2 föraren Andreas Mikkelsen har haft ledningen redan från början och är helnöjd med både sin Skoda Fabia och hans körning, Leder med drygt 3 minuter till tvåan i klassen Adrien Fourmax. Oliver Solberg som valt bort WRC2 klassen för poäng ligger på en trettonde plats totalt. Idag flyttas rallyt ner till Monaco och morgondagens fyra sista sträckor på 54,48 kilometer innan man kan köra över målrampen i Casino staden Monaco.

Nya Toyotas Team chef Jari-Matti Latvala på väg mot succe i Rally Monte Carlo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter