Skip to content

Ott Tänak jagas av Kalle Rovanperä

Idag inleddes Rally Monte Carlo med två sträckor, Ott Tänak leder men jagas av Toyotas Kalle Rovanperä

Ott Tänak tog hand om ledningen redan på inledande sträckan, Saint-Disidier 20,58 km, en sträcka som slutade illa för M-Sports Teemu Suninen som hade den bästa tiden ända fram 20 kilometer , då han kom ur linjen, träffade en jordbank , rullade för att sedan kana ner i en ravin. Både Teemu och kartläsaren Mikko klarade sig och kunde kliva ur bilen direkt. Bilen är mycket skadad så det kommer inte att bli omstart för finländaren. Kalle Rovanperä som slutade femma ifjol imponerade första dagen och jagar ledande Ott Tänak, På första sträckan var den unge finländaren 3 sekunder efter , på dagens andra sträcka bara 0,3 efter , Och inför morgondagens etapp skiljer det bara 3,3 sekunder mellan dom båda. som har Elfyn Evans 8,5 efter sig på en tredje plats . Fyra är fjolårsvinnaren Thierry Neuville med sin nya kartläsare Martijn Wydaeghe, Sebastien Ogier som jagar sin åttonde seger i sitt hemmarally, tappade på andra sträckan och är 16,9 efter Tänak på en femte plats. Andreas Mikkelsen /Ola Floene i WRC2 klassen är på en åttonde plats totalt och leder WRC2 klassen 8,9 före M-Sports Adrien Fourmax.. Oliver Solberg/Aaron Johnston som tävlar i WRC2 klassen utanför mästerskapspoäng i rallyt är på en tredje plats i klassen och trettonde totalt.

Rallyt fortsätter imorgon med fem sträckor , där alla i princip är nya i rallyt, Man börjar redan kl 06,10 med Asperemont-La Båtle-des-Fonts 1 19,61 km och avslutas så tidigt som 13,38 med sträckan Chalancon-Gumlane. Anledningen till att det avslutas så tidigt är att sträckorna ligger en bit bort från Serviceplatsen i GAP, och för att alla skall komma till Parc Ferme innan utegångsförbudet inträder i GAP kl 18.00. Anledningen till förbudet är regionens covid restriktioner .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter