Skip to content

Ott Tänak jagas av Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä jagar Ott Tänak

Idag inleddes Rally Monte Carlo med två sträckor, Ott Tänak leder men jagas av Toyotas Kalle Rovanperä

Ott Tänak tog hand om ledningen redan på inledande sträckan, Saint-Disidier 20,58 km, en sträcka som slutade illa för M-Sports Teemu Suninen som hade den bästa tiden ända fram 20 kilometer , då han kom ur linjen, träffade en jordbank , rullade för att sedan kana ner i en ravin. Både Teemu och kartläsaren Mikko klarade sig och kunde kliva ur bilen direkt. Bilen är mycket skadad så det kommer inte att bli omstart för finländaren. Kalle Rovanperä som slutade femma ifjol imponerade första dagen och jagar ledande Ott Tänak, På första sträckan var den unge finländaren 3 sekunder efter , på dagens andra sträcka bara 0,3 efter , Och inför morgondagens etapp skiljer det bara 3,3 sekunder mellan dom båda. som har Elfyn Evans 8,5 efter sig på en tredje plats . Fyra är fjolårsvinnaren Thierry Neuville med sin nya kartläsare Martijn Wydaeghe, Sebastien Ogier som jagar sin åttonde seger i sitt hemmarally, tappade på andra sträckan och är 16,9 efter Tänak på en femte plats. Andreas Mikkelsen /Ola Floene i WRC2 klassen är på en åttonde plats totalt och leder WRC2 klassen 8,9 före M-Sports Adrien Fourmax.. Oliver Solberg/Aaron Johnston som tävlar i WRC2 klassen utanför mästerskapspoäng i rallyt är på en tredje plats i klassen och trettonde totalt.

Rallyt fortsätter imorgon med fem sträckor , där alla i princip är nya i rallyt, Man börjar redan kl 06,10 med Asperemont-La Båtle-des-Fonts 1 19,61 km och avslutas så tidigt som 13,38 med sträckan Chalancon-Gumlane. Anledningen till att det avslutas så tidigt är att sträckorna ligger en bit bort från Serviceplatsen i GAP, och för att alla skall komma till Parc Ferme innan utegångsförbudet inträder i GAP kl 18.00. Anledningen till förbudet är regionens covid restriktioner .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter