Skip to content

Toyota inställd på seger med Jari-Matti Latvala som Team chef

Nya Toyotas Jari-Matti Latvala på våg mot succe i Rally Monte Carlo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala gör sitt första WRC rally som team chef, tror på seger i årets Monte-Carlo Rally.

Det är första året som Toyota Gazoo racing står utan Tommi Mäkinen som team chef. Mäkinen som inför året gått över till andra uppgifter inom den japanska bilkoncernen. Före detta Toyota föraren Jari Matti Latvala som var med o tog teamets första pallplats i Rally Monte Carlo 2014 , nu är den 35 årige finländaren med 209 WRC starter, Team Chef för sina fd konkurrenter, Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä. Ifjol lyckades teamet ta två pallplatser, Sebastien Ogier 2.a och Elfyn Evans 3:a och Kalle Rovanperä femma. All tre gjorde sin allra första start för teamet i Monte Carlo rallyt 2020. Jari Matti Latvala säger i sitt första pressmeddelande som team chef:
-Att komma till Rally Monte-Carlo i år är en helt annan känsla för mig i den nya rollen som team chef, att se bilarna på serviceplatsen och inte tänka på att köra själv en av bilarna, utan istället se till att alla i teamet är redo för första omgången av WRC 2021. Stämningen i teamet är bra. Förra året var första rallyt för alla tre förarna Ogier,Evans och Rovanperä och då kämpade både Ogier och Evans om segern. Nu är de mer bekanta med bilen, så de borde vara i en starkare position. Som vi vet är Monte förmodligen årets mest krävande rally, och det kan alltid bli överraskningar och väder förhållanden kan spela stor roll. men jag känner att vi är väl förberedda. Att flytta till en ny däckleverantör är oftast en ganska stor omställning och detta har varit focus för teamets tester i Monte, att bli bekväm med de nya Pirelli däcken och få bilens set up korrekt. Det har varit ganska mycket snö i området, men vi har kunnat prova på alla de olika däckalternativen under de olika förhållandena, och det har blivit värdefull information för oss. avslutar Latvala

Sebastien Ogier som enligt honom själv gör sitt sista år , kan bli historisk om han tar en seger i årets Monte-Carlo som blir hans seger nr 8 och har då en seger i Monte Carlo än niofaldige landsmannen Sebastien Loeb. Själv säger Ogier :
-All vet att rally Monte Carlo är det rally som jag vill vinna mest. Men det är ett rally som du måste möta med mycket ödmjukhet eftersom det alltid är utmanande och du måste vara riktigt smart för att vinna det, I år kommer det kännas annorlunda än vanligt, för mig har det alltid varit ett massiv stöd efter sträckorna och på serviceplatsen, men även om mina anhängare är på plats är jag ganska säker på att mina fans kommer heja framför TV:n och jag ska försöka göra dom lyckliga. Jag är mer förberedd för den här säsongen med Toyota Yaris, och det ger mig självförtroende. Ändå kommer vi att behöva anpassa till de nya Pirelli däcken, särskilt i Monte Carlo när vi har möjlighet till mera däckval. Men jag ser fram emot det eftersom det för mig är en intressant aspekt av rally, att försöka göra det bästa däckvalet och använda dom så gott jag kan.

Rally Monte Carlo startar utan en shakedown utan börjar med två sträckor imorgon (torsdag) med två sträckor.
Du följer rallyt i vår Live uppdatering och på Facebook ,Twitter och på hemsidan.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter