Skip to content

Millener, -Inte fair play för Rally Sweden

Photo // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool /

Efter beslutet att Artic Rally i Finland ersätter Rally Sweden 2021 , har frågan om Svenska Rallyts framtid i WRC kalendern väckts . Team o förare i WRC är överens om att Svenska Rallyt bör finnas kvar i kalendern.

M-Sports Team Chef Richard Millener tycker att Rally Sweden bör bli kvar , och säger att det inte är fair play att ta bort Rally Sweden ur kalendern. Att man fick ställa in i år kan man inte skylla organisationen för .
-Rally Sweden har en bra kompetent organisation och man jobbar nu för fullt , för att så gott det går att få till ett snösäkert rally . Artic Rally Finland blir säkert ett bra vinterrally, Men inte som ersättare till Rally Sweden i framtiden . Säger M-Sports Millener.
Nya team Chefen i Toyota Jari-Matti , är glad över att Finland har fått två tävlingar i år.
-Artic Rally blir ett bra snörally med dom förutsättningar som är just nu, Men att ersätta Svenska Rallyt , mitt favorit rally tror jag inte på, Svenska Rallyt är ett rally som funnits med i så många år och är ett ikoniskt rally så jag hoppas det blir kvar, Men det skulle vara bra för WRC om vi fick två snörallyn i kalendern. säger Jari-Matti Latvala.
Flera av förarna vill också ha Rally Sweden kvar i kalendern, däribland Thierry Neuville.

Rally Sweden har kontrakt med FIA och WRC promotorn för 202, Och jobbar för fullt att se över hur man kan få ett snösäkert rally i fortsättningen . Diskussioner med flera regioner i norr. Beslut var rallyt skall köras 2022 väntas komma i samband med Artic Rally i slutet av Februari. Då skall man också börja förhandla ett nytt treårskontrakt för tiden 2023-2025.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter