Skip to content

Fyradagars test för M-Sport

M-Sports 3 förare fick bara 4 dagars test i Ardeche som preparering inför Monte Carlo

För det Engelska baserade M-Sport teamet har förberedelserna inför WRC Monte Carlo Rallyt , varit allt annat än problemfria. Corona restriktioner med ett stängt England, och införande av Brexit den 1 Januari har gjort det väldigt omständigt för M-Sport att överhuvudtaget komma över till Frankrike och GAP som är Monte Carlos huvudort. Men nu är man på plats och har haft ett fyradagars test i orten Ardeche södra Frankrike . M-Sport som till Monte Carlo har anmält tre förare, Gus Greensmith som inför säsongen är teamets förste förare tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson , och kommer köra alla 12 deltävlingar. Medan Teemu Suninen som ifjol var teamets första förare , kommer dela bilen med annan förare under säsongen. Vilka tävlingar som Suninen kommer att köra är ännu oklart, men han är anmäld till helgens Monte-Carlo. Suninen som i år bytt kartläsare och har återigen sin gamla kartläsare Mikko Markkula. Mikko som efter crashen i Kennard Hire Rally Australia 2018, fick överlämna högerstolen till Marko Salminen som fick läsa noterna för Teemu, till Rally Italia Sardegna 2019 då Jarmo Lehtinen tog över stolen .
Lehtinen som nu lämnat kartläsningen för att bli assistent till Toyota Gazzo Teamets sportchef Kai Lindström. Paret Suninen/ Markkula kommer även att köra i WRC2 klassen, vid de WRC deltävlingar man får avstå . Adrien Fourmax fortsätter även i år som teamets förare i klassen för full säsong i WRC2 klassen.
M-Sports Team chef ,säger:
Det känns inte så länge sedan vi hade ACI Rally Monza, men mycket har hänt sedan dess och jag är glad att kunna säga att Teamet har tre bilar redo till helgens Monte Carlo Rally
Förberedelserna har inte varit lätt för någon och vi har arbetat hårt med stöd från FIA, WRCpromotor och Monte Carlo arrangörerna ACM att möta varje problem efter vägen,- och jag tror att alla är glada att se tre M-Sport Fiestor på startlinjen.
Utan tvekan är Rally Monte Carlo en av dom mest oförutsägbara rally i kalendern, resultatet är lika svårt att förutse som villkoren, och det är ett rally där förare verkligen kan ta chansen att visa vad man är kapabel till. avslutar Millener

Rally Monte Carlo körs 21-24 Januari utan publik, och man har på grund av corona restriktioner fått göra om sträckorna , till exempel tagit bort kvällssträckorna , då det i regionen runt staden GAP har utegångsförbud mellan 18-06.
Tidtabell och Anmälningslista hittar du på vår sida under Monte Carlo. Där kommer vi publicera startlistor med mera under hela rallyt. Vi kommer också att ha live uppdatering under hela rallyt. Följ oss också Facebook o Twitter.


Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter