Skip to content

Hänninen i trygg ledning

Photo. Taneli Niinimaki

Juho Hänninen vann fredagens alla sträckor , och går till nattvila i betryggande ledning

Juho Hänninen/Mikka Teiskonen leder efter första dagen av Artic Lapland Rally. Juho tog ledningen direkt på första sträckan Aittajärvi 23,55 km. och drygade ut ledningen på dom två andra sträckorna för dagen, som kunde köras, arrangörerna fick ändra tidtabellen i slutet av veckan, två av dagens sträckor som skulle körts, fick strykas på grund av Corona restriktioner. Dagens etapp innehöll tre sträckor, av morgondagens fyra sträckor, har en sträcka fått strykas. Under veckan har temperaturen pendlat mellan -20 och -30 , men idag ha orten Rovaniemi normal vinter, fått mildväder -14 och mulet . Efter Juho Hänninen kommer ytterligare tre finländare, alla i Skoda Fabia R5 , Teemu Asunmaa 52,1 efter Hänninen, Emil Lindholm som även i år kör för MRF Tyres Team är56,7 efter, Juha Salo fyra +1,03,6. Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson började med en fjärde bästa tid på första sträckan men tappade på dom två efterföljande och är femma. Oliver Solberg 18,8 efter Veiby . Oliver som gör sin första start i Hyundai i20 Coupe som i en kommentar efter SS4 ,säger att han börjar lära känna bilen mer och mer och närmar sig optimal rytm . Solberg som direkt efter målgången i morgon flyger till Monaco för förberedelserna för Monte Carlo Rallyt och hans första start i WRC2 för Hyundai teamet.
Artic Rally fortsätter i morgon med 4 sträckor och inleder med den drygt 4 mil långa SS6 Siikakämä kl 08,33 svensk tid , avslutar rallyt gör SS10 Ristilampi drygt 3 mil med första start kl 15,40 svensk tid.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter