Skip to content

Hänninen i trygg ledning

Photo. Taneli Niinimaki

Juho Hänninen vann fredagens alla sträckor , och går till nattvila i betryggande ledning

Juho Hänninen/Mikka Teiskonen leder efter första dagen av Artic Lapland Rally. Juho tog ledningen direkt på första sträckan Aittajärvi 23,55 km. och drygade ut ledningen på dom två andra sträckorna för dagen, som kunde köras, arrangörerna fick ändra tidtabellen i slutet av veckan, två av dagens sträckor som skulle körts, fick strykas på grund av Corona restriktioner. Dagens etapp innehöll tre sträckor, av morgondagens fyra sträckor, har en sträcka fått strykas. Under veckan har temperaturen pendlat mellan -20 och -30 , men idag ha orten Rovaniemi normal vinter, fått mildväder -14 och mulet . Efter Juho Hänninen kommer ytterligare tre finländare, alla i Skoda Fabia R5 , Teemu Asunmaa 52,1 efter Hänninen, Emil Lindholm som även i år kör för MRF Tyres Team är56,7 efter, Juha Salo fyra +1,03,6. Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson började med en fjärde bästa tid på första sträckan men tappade på dom två efterföljande och är femma. Oliver Solberg 18,8 efter Veiby . Oliver som gör sin första start i Hyundai i20 Coupe som i en kommentar efter SS4 ,säger att han börjar lära känna bilen mer och mer och närmar sig optimal rytm . Solberg som direkt efter målgången i morgon flyger till Monaco för förberedelserna för Monte Carlo Rallyt och hans första start i WRC2 för Hyundai teamet.
Artic Rally fortsätter i morgon med 4 sträckor och inleder med den drygt 4 mil långa SS6 Siikakämä kl 08,33 svensk tid , avslutar rallyt gör SS10 Ristilampi drygt 3 mil med första start kl 15,40 svensk tid.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter