Skip to content

Oliver testar nytt vinterdäck i Artic Rally

Pirelli visar upp ett helt nytt snö och isdäck i samband med Artic Rally i helgen.

Det nya Pirelli snö-is däcket med namnet Sottozero Ice WJ, har till exempel dubbar av titan som sticker ut mer än  8 mm. Nytt slitbanemönster tillverkat av det Italienska däckmärkets patenterande vulkaniseringsprocess. En av de som får testa däcket på is o snö är bland annat Oliver Solberg, som gör sin första start i Hyundai i20 R5 till det finska rallyt Artic Rally i helgen 15-16 Januari . Däcket kommer att finnas kommersiellt för nationella mästerskap som körs i extrema vinterförhållanden , exempel de som körs i Skandinavien och baltiska länderna.  Artic Rally blir det första rallyt som däcken finns tillgängliga i tävlingsammanhang. Rallyt som körs i Rovaniemi i norra Finland är ju bekant med stora snömängder och kyla upp till -30. En annan version av  däcket kommer också att finnas tillgängligt för tvåhjulsdrivna och historiska bilar. Båda varianterna är enbart för nationella mästerskap. Däcket kommer inte att finnas med i till exempel WRC eller ERC .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter