Skip to content

Oliver testar nytt vinterdäck i Artic Rally

Pirelli visar upp ett helt nytt snö och isdäck i samband med Artic Rally i helgen.

Det nya Pirelli snö-is däcket med namnet Sottozero Ice WJ, har till exempel dubbar av titan som sticker ut mer än  8 mm. Nytt slitbanemönster tillverkat av det Italienska däckmärkets patenterande vulkaniseringsprocess. En av de som får testa däcket på is o snö är bland annat Oliver Solberg, som gör sin första start i Hyundai i20 R5 till det finska rallyt Artic Rally i helgen 15-16 Januari . Däcket kommer att finnas kommersiellt för nationella mästerskap som körs i extrema vinterförhållanden , exempel de som körs i Skandinavien och baltiska länderna.  Artic Rally blir det första rallyt som däcken finns tillgängliga i tävlingsammanhang. Rallyt som körs i Rovaniemi i norra Finland är ju bekant med stora snömängder och kyla upp till -30. En annan version av  däcket kommer också att finnas tillgängligt för tvåhjulsdrivna och historiska bilar. Båda varianterna är enbart för nationella mästerskap. Däcket kommer inte att finnas med i till exempel WRC eller ERC .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter