Skip to content

Oliver Solberg proffsdebut i Finland

Inför 2021 skrev 19 årige Oliver Solberg ett två årskontrakt med Hyundai. Nästa helg blir det proffsdebut i Finska Rovaniemi.

En vecka före WRC debuten i Monte Carlo, kommer Oliver Solberg och Aaron Johnston köra sin första tävling med Hyundai i20 R5. Solberg som fick klart med Hyundai Motorsport N teamet strax innan jul. Bilen kom till verkstaden i Torsby som en julklapp i mellandagarna, sen dess har det blivit några testmil runt hemmatrakterna i Norra Värmland. Men till helgen blir det alltså tävlingsdebut med bilen i det finska välkända Artic Rally Lappland med bas i Rovaniemi, Ett rally som under några år har varit ett populärt test, inför kommande WRC kalendern. Rallyt startar nu på fredag den 15 Januari, en vecka före WRC starten i Monte Carlo Rallyt där Oliver och Aaron är anmälda i WRC2 klassen för teamet. Så direkt efter målgången på lördag och 216,5 körda specialsträckor  på snörika och isiga vägar i ett kyligt Finland, bär det iväg till dom Franska Alperna och orten GAP och förberedelserna  inför årets första deltävling, asfaltsrallyt Rally Monte Carlo som börjar den 21 januari. Men det kan även bli att nytt besök i Rovaniemi för Oliver, då rallyt förekommer i diskussionerna som ersättningstävling för det Inställda Svenska rallyt och då 25-28 Februari, beslut väntas inom kort.
Artic Rally Lappland har samlat över 120 startande däribland Oliver Solberg team kamrat i Hyundai:s WRC team  Ole Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson .

 

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter