Skip to content

Jarmo Lehtinen går till Toyota

Jarmo Lehtinen kartläsare för Teemu Suninen lämnar högerstolen för team jobb i Toyota .

52 årige Finländaren Jarmo Lehtinen , blev  kartläsare för M-Sports förare Teemu Suninen i samband med Rally Sardinien 2019, med en andra placering direkt, 2:a platsen är även Suninens bästa hittills i karriären . Jarmo Lehtinen började sin karriär i WRC som kartis åt landsmannen Mikko Hirvonen,  ett samarbete som varade ända fram till Wales Rally GB 2014 då Mikko Hirvonen lade WRC hjälmen på hyllan efter många år i M-sport. Sedan dess har Jarmo Lehtinen anlitats sporadiskt av japanen Hiroki Arai.
Nu lämnar Lehtinen notläsandet för att bli assistent till Toyota Gazzo Racings WRT team Kai Lindström. Ett jobb som Lehtinen tillträdde redan i måndags . Vem som kommer efterträda Lehtinen som kartläsare till Suninen är ännu oklart. Teemu Suninen som efter fyra år i M-Sport som förste förare blir nu andre förare i teamet och det är ännu oklart hur många deltävlingar Han kommer att få köra. Det har även pratats om att han kommer finnas med i teamets WRC 2 team, tillsammans med fransmannen Adrien Fourmax.

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter