Skip to content

Jarmo Lehtinen går till Toyota

Jarmo Lehtinen Photo // Damien Rosso / Red Bull Content Pool //

Jarmo Lehtinen kartläsare för Teemu Suninen lämnar högerstolen för team jobb i Toyota .

52 årige Finländaren Jarmo Lehtinen , blev  kartläsare för M-Sports förare Teemu Suninen i samband med Rally Sardinien 2019, med en andra placering direkt, 2:a platsen är även Suninens bästa hittills i karriären . Jarmo Lehtinen började sin karriär i WRC som kartis åt landsmannen Mikko Hirvonen,  ett samarbete som varade ända fram till Wales Rally GB 2014 då Mikko Hirvonen lade WRC hjälmen på hyllan efter många år i M-sport. Sedan dess har Jarmo Lehtinen anlitats sporadiskt av japanen Hiroki Arai.
Nu lämnar Lehtinen notläsandet för att bli assistent till Toyota Gazzo Racings WRT team Kai Lindström. Ett jobb som Lehtinen tillträdde redan i måndags . Vem som kommer efterträda Lehtinen som kartläsare till Suninen är ännu oklart. Teemu Suninen som efter fyra år i M-Sport som förste förare blir nu andre förare i teamet och det är ännu oklart hur många deltävlingar Han kommer att få köra. Det har även pratats om att han kommer finnas med i teamets WRC 2 team, tillsammans med fransmannen Adrien Fourmax.

 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter