Skip to content

Kartläsar- byte för Sordo och Mikkelsen

Del Barrio lämnar Sordos högerstol och Ola Floene ny kartläsare till Mikkelsen.

Inför WRC säsongen byter Hyundais spanske förare Dani Sordo kartläsare , efter tre år tillsammans lämnar 52 årige Carlos del Barrio Sordos högerstol, för att istället övergå till JWRC föraren från Paraguay, Fabrizio Zaldivar. Zaldivar som blev trea i årets JWRC satsar på en karriär i Hyundai i20 R5 och har tillsammans med Barrio testat samarbetet i det Paraguyanska rallyt Petrobras Rally Carmen del Parmá II strax före jul, där man slutade på en andra plats i 4wd klassen.   Ny kartläsare till Dani Sordo blir landsmannen 39 årige  Borja Rozada.Senaste WRC starten för Rozada var 2016 tillsammans med Benito Guerra i en Ford Fiesta RS WRC, sedan blev det Skoda i WRC klassen fram till 2018,2020 blev det en start i Monte Carlo Rallyt som notläsare till Pepe Lopez i en Citroén C3 R5.

Det är inte bara Sordo som byter kartläsare, efter ett mångårigt samarbete lämnar Anders Jaeger över till Mikkelsens tidigare kartläsare Ola Floene. Jaeger lämnar kartläsar- yrket av personliga skäl. Ola Floene som tidigare läst kartan för Mikkelsen under åren 2014-2015 och  bland annat varit i svenskarna Pontus Tidemand och Emil Bergkvist högerstol. 2016-2017 var Floene Mads Östbergs kartläsare. Andreas Mikkelsen som inför 2021 kör i WRC 2 klassen i Skoda Fabia för tyska teamet Toksport .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter