Skip to content

Kartläsar- byte för Sordo och Mikkelsen

Dani Sordo och Carlos Del Barrio skiljs åt inför säsongen 2021

Del Barrio lämnar Sordos högerstol och Ola Floene ny kartläsare till Mikkelsen.

Inför WRC säsongen byter Hyundais spanske förare Dani Sordo kartläsare , efter tre år tillsammans lämnar 52 årige Carlos del Barrio Sordos högerstol, för att istället övergå till JWRC föraren från Paraguay, Fabrizio Zaldivar. Zaldivar som blev trea i årets JWRC satsar på en karriär i Hyundai i20 R5 och har tillsammans med Barrio testat samarbetet i det Paraguyanska rallyt Petrobras Rally Carmen del Parmá II strax före jul, där man slutade på en andra plats i 4wd klassen.   Ny kartläsare till Dani Sordo blir landsmannen 39 årige  Borja Rozada.Senaste WRC starten för Rozada var 2016 tillsammans med Benito Guerra i en Ford Fiesta RS WRC, sedan blev det Skoda i WRC klassen fram till 2018,2020 blev det en start i Monte Carlo Rallyt som notläsare till Pepe Lopez i en Citroén C3 R5.

Det är inte bara Sordo som byter kartläsare, efter ett mångårigt samarbete lämnar Anders Jaeger över till Mikkelsens tidigare kartläsare Ola Floene. Jaeger lämnar kartläsar- yrket av personliga skäl. Ola Floene som tidigare läst kartan för Mikkelsen under åren 2014-2015 och  bland annat varit i svenskarna Pontus Tidemand och Emil Bergkvist högerstol. 2016-2017 var Floene Mads Östbergs kartläsare. Andreas Mikkelsen som inför 2021 kör i WRC 2 klassen i Skoda Fabia för tyska teamet Toksport .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter