Skip to content

85% av Monte Carlo Rallyt har ändrats

Monte Carlo start 2020 Phot// Leo Francis/Red Bull Content Pool

Ingen shakedown på torsdag och drygt 24 SS kilometer kortare i Monte Carlo Rallyt 2021

Öppnings rallyt i WRC 2021 , 89 :e Rally Monte Carlo21-24 Januari , har sitt säte i Franska orten GAP  sedan 2014. Orten som är sjufaldige världsmästaren Sebastien Ogier födelseort. Och kommer att köras bland dom franska alperna,  Alpes de Haute-Provence, Dröme och Isërë. Jämfört med tidigare är ca 85% av sträckorna förändrade eller helt nya. Rallyt avslutas i GAP på lördag kväll, då rallykaravanen beger sig drygt 25 mil söderut till Franska Riverian och Monte Carlo, där rallyt avslutas på söndags eftermiddagen.  Rallyt kommer inte att börja med shakedown utan börjar på torsdag kväll med två sträckor Saint-Disidier-Corps 20,58 km kl 16,38 och fortsätter med drygt 20 km långa Saint-Maurice-Saint-Bonnet kl 17,36. På fredag körs sträckorna väster om GAP och är rallyts längsta etapp, med 8 sträckor på 126,94 km, med den längsta Montaauban-sur-l Ouveze-Villebois-les Pins 1  en helt ny sträcka som körs två gånger under fredagen. Lördag är det dags för sträckor öster om Gap , en etapp med bara 3 sträckor och totalt 57,10 km specialsträckor, sista sträckan startar redan 15.08. Lördagen är också sista dagen i GAP då förarna skall transportera sig till Monacos Parc Ferme. Sista tävlingsdagen, söndagen 24 Januari  avslutas med fyra helt nya  sträckor i bergen av nordvästra Alpes-de-haute Provinsen. SS15  Brianconnet-Ebtrevaux som också är Power Stage sträckan i Monte Carlo rallyt .

2020 vanns rallyt av
Thierry Neuville Hyundai

WRC2
Mads Östberg
WRC3
Eric Camilli

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter