Skip to content

85% av Monte Carlo Rallyt har ändrats

Ingen shakedown på torsdag och drygt 24 SS kilometer kortare i Monte Carlo Rallyt 2021

Öppnings rallyt i WRC 2021 , 89 :e Rally Monte Carlo21-24 Januari , har sitt säte i Franska orten GAP  sedan 2014. Orten som är sjufaldige världsmästaren Sebastien Ogier födelseort. Och kommer att köras bland dom franska alperna,  Alpes de Haute-Provence, Dröme och Isërë. Jämfört med tidigare är ca 85% av sträckorna förändrade eller helt nya. Rallyt avslutas i GAP på lördag kväll, då rallykaravanen beger sig drygt 25 mil söderut till Franska Riverian och Monte Carlo, där rallyt avslutas på söndags eftermiddagen.  Rallyt kommer inte att börja med shakedown utan börjar på torsdag kväll med två sträckor Saint-Disidier-Corps 20,58 km kl 16,38 och fortsätter med drygt 20 km långa Saint-Maurice-Saint-Bonnet kl 17,36. På fredag körs sträckorna väster om GAP och är rallyts längsta etapp, med 8 sträckor på 126,94 km, med den längsta Montaauban-sur-l Ouveze-Villebois-les Pins 1  en helt ny sträcka som körs två gånger under fredagen. Lördag är det dags för sträckor öster om Gap , en etapp med bara 3 sträckor och totalt 57,10 km specialsträckor, sista sträckan startar redan 15.08. Lördagen är också sista dagen i GAP då förarna skall transportera sig till Monacos Parc Ferme. Sista tävlingsdagen, söndagen 24 Januari  avslutas med fyra helt nya  sträckor i bergen av nordvästra Alpes-de-haute Provinsen. SS15  Brianconnet-Ebtrevaux som också är Power Stage sträckan i Monte Carlo rallyt .

2020 vanns rallyt av
Thierry Neuville Hyundai

WRC2
Mads Östberg
WRC3
Eric Camilli

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter