Skip to content

M-Sport satsar på ERC juniorer

Första pris för vinnaren av ERC Junior  , fri start i JWRC

I en satsning på juniorer inom rallysporten, kommer M-Sport och Pirelli som idag är huvudsponsor  i JWRC, även börja satsa på ERC3 Junior och ERC junior. Satsningen innehåller 3 kategorier. Vinnaren av ERC3 Junior 2021, får tre fria starter i ERC 3Junior 2022.   Om vinnaren i  ERC Junior 2021 tar hem titeln  med  en Ford Fiesta Rally 4, dubbleras antal fria starter från tre till sex i ERC Junior. Satsningen kommer också att ge ERC Junior  vinnaren 2021 fri start och fullt ut finansierad i JWRC 2022 . M-Sport har under många år satsat på unga förare och är det enda rallyteamet med Ford som har Ford Fiesta i samtliga VM och ERC klasser. Grundaren och ägaren av M-Sport Malcolm Wilson säger i ett pressmeddelande
Att utveckla unga förare har alltid varit i centrum för vår verksamhet, och FIA ERC Rally Championship, har länge varit ett bevis för några av världens bästa förare. Vi är dedikerade till att ge en tydlig och kostnadseffektiv väg där de mest lovande ungdomarna kan nå toppen av vår sport, och med vår satsning 2021 i ERC lägger en sträng till bågen. Jag ser fram emot att se vilken talang som kommer i blickfånget 2021, och att vara med i arbetet mot det slutliga målet att bli en rallyvärldsmästare.

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter