Skip to content

M-Sport satsar på ERC juniorer

Vinnaren i ERC Junior 2021 får fri start i JWRC 2020 med Fiesta Rally 3

Första pris för vinnaren av ERC Junior  , fri start i JWRC

I en satsning på juniorer inom rallysporten, kommer M-Sport och Pirelli som idag är huvudsponsor  i JWRC, även börja satsa på ERC3 Junior och ERC junior. Satsningen innehåller 3 kategorier. Vinnaren av ERC3 Junior 2021, får tre fria starter i ERC 3Junior 2022.   Om vinnaren i  ERC Junior 2021 tar hem titeln  med  en Ford Fiesta Rally 4, dubbleras antal fria starter från tre till sex i ERC Junior. Satsningen kommer också att ge ERC Junior  vinnaren 2021 fri start och fullt ut finansierad i JWRC 2022 . M-Sport har under många år satsat på unga förare och är det enda rallyteamet med Ford som har Ford Fiesta i samtliga VM och ERC klasser. Grundaren och ägaren av M-Sport Malcolm Wilson säger i ett pressmeddelande
Att utveckla unga förare har alltid varit i centrum för vår verksamhet, och FIA ERC Rally Championship, har länge varit ett bevis för några av världens bästa förare. Vi är dedikerade till att ge en tydlig och kostnadseffektiv väg där de mest lovande ungdomarna kan nå toppen av vår sport, och med vår satsning 2021 i ERC lägger en sträng till bågen. Jag ser fram emot att se vilken talang som kommer i blickfånget 2021, och att vara med i arbetet mot det slutliga målet att bli en rallyvärldsmästare.

 

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter