Skip to content

Andreas Mikkelsen i WRC 2

Photo Grégory Lenormand / DPPI

Det ser ut att bli ett starkt Monte Carlo startfält i WRC2 , 7 förare  anmälda.

WRC 2 startfältet ser ut att bli det starkaste fältet i klassen på länge. Minst fem förare är helt nya i klassen, däribland Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia, Oliver Solberg som gör sin första start som fabriksförare för Hyundai, Solberg kommer att köra minst 9 deltävlingar för Hyundai i klassen, För Team kamraten i Hyundai Ole Christian Veiby med svenska kartläsaren Jonas Andersson är ännu inte programmet för 2021 klart ännu . Saknas i WRC 2 anmälningslistan gör 2020 års champion i klassen  Mads Östberg, Även  Pontus Tidemand saknas. Intressant gör Amerikanen Sean Johnston i en Citroen C3 , Erik Camilli kommer i en Citroen C3 , Marco  Bulacia kommer liksom Mikkelsen i  en Skoda Fabia.  Nicolay Gryazin som ifjol var fabriksförare för Hyundai kommer till Monte Carlo i en Volkswagen Polo. M-Sport står på anmälningslistan men ännu utan förare.

I WRC klassen återfinns 2020 års förare i Toyota, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta , i år med tidigare Toyota föraren Jari-Matti Latvala som team manager. I Hyundai teamet är det Ott Tänak, Thierry Neuville , M-Sport har anmält sig men förarrepresentation kommer under Januari.

Monte Carlo Rallyt inleder 2021 års WRC och körs 21-24 Januari med franska orten GAP som huvudcentra

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter