Skip to content

Andreas Mikkelsen i WRC 2

Det ser ut att bli ett starkt Monte Carlo startfält i WRC2 , 7 förare  anmälda.

WRC 2 startfältet ser ut att bli det starkaste fältet i klassen på länge. Minst fem förare är helt nya i klassen, däribland Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia, Oliver Solberg som gör sin första start som fabriksförare för Hyundai, Solberg kommer att köra minst 9 deltävlingar för Hyundai i klassen, För Team kamraten i Hyundai Ole Christian Veiby med svenska kartläsaren Jonas Andersson är ännu inte programmet för 2021 klart ännu . Saknas i WRC 2 anmälningslistan gör 2020 års champion i klassen  Mads Östberg, Även  Pontus Tidemand saknas. Intressant gör Amerikanen Sean Johnston i en Citroen C3 , Erik Camilli kommer i en Citroen C3 , Marco  Bulacia kommer liksom Mikkelsen i  en Skoda Fabia.  Nicolay Gryazin som ifjol var fabriksförare för Hyundai kommer till Monte Carlo i en Volkswagen Polo. M-Sport står på anmälningslistan men ännu utan förare.

I WRC klassen återfinns 2020 års förare i Toyota, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta , i år med tidigare Toyota föraren Jari-Matti Latvala som team manager. I Hyundai teamet är det Ott Tänak, Thierry Neuville , M-Sport har anmält sig men förarrepresentation kommer under Januari.

Monte Carlo Rallyt inleder 2021 års WRC och körs 21-24 Januari med franska orten GAP som huvudcentra

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter