Skip to content

Andreas Mikkelsen i WRC 2

Photo Grégory Lenormand / DPPI

Det ser ut att bli ett starkt Monte Carlo startfält i WRC2 , 7 förare  anmälda.

WRC 2 startfältet ser ut att bli det starkaste fältet i klassen på länge. Minst fem förare är helt nya i klassen, däribland Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia, Oliver Solberg som gör sin första start som fabriksförare för Hyundai, Solberg kommer att köra minst 9 deltävlingar för Hyundai i klassen, För Team kamraten i Hyundai Ole Christian Veiby med svenska kartläsaren Jonas Andersson är ännu inte programmet för 2021 klart ännu . Saknas i WRC 2 anmälningslistan gör 2020 års champion i klassen  Mads Östberg, Även  Pontus Tidemand saknas. Intressant gör Amerikanen Sean Johnston i en Citroen C3 , Erik Camilli kommer i en Citroen C3 , Marco  Bulacia kommer liksom Mikkelsen i  en Skoda Fabia.  Nicolay Gryazin som ifjol var fabriksförare för Hyundai kommer till Monte Carlo i en Volkswagen Polo. M-Sport står på anmälningslistan men ännu utan förare.

I WRC klassen återfinns 2020 års förare i Toyota, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta , i år med tidigare Toyota föraren Jari-Matti Latvala som team manager. I Hyundai teamet är det Ott Tänak, Thierry Neuville , M-Sport har anmält sig men förarrepresentation kommer under Januari.

Monte Carlo Rallyt inleder 2021 års WRC och körs 21-24 Januari med franska orten GAP som huvudcentra

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter