Skip to content

Rally Sweden inställt

Photo: CBMedia

Idag offentliggjordes att Rally Sweden 2021 blir inställt. Detta till följd av den ökande Corona spridningen i Sverige

Rally Sweden med bas i Värmländska Torsby skulle ha körts den 11-14 Februari 2021. Men på grund av den rådande ökningen av Covid-19 och restriktioner . Idag tisdag har Svenska Rallyt och Länsstyrelsen i Värmland kommit överens att det fanns alternativ att arrangera rallyt på ett säkert sätt.
Svenska Rallyts VD Glenn Olsson säger att ökande fall av coronaviruset i Sverige hade lett till strängare begränsningar, vilket innebär att rallyt inte kunde ske till de höga säkerhetsprotokoll som krävs. Under vår planering har vi noggrant övervakat vad som händer i Covid 19 situationen i regionen. Vi är extremt besvikna, speciellt med de nya spännande förändringar i Rallyt som skulle presenterats i Februari. Men med tanke på omständigheterna är detta det rätta beslutet. säger Glenn Olsson till wrc.com.
FIA samt WRC promotorn förstår helt o hållet beslutet . Rally Sweden är det enda snö rallyt i kalendern och FIA samt promotorn kommer att presentera en ersättningstävling för det Värmländska Rallyt inom kort.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter