Skip to content

Rally Sweden inställt

Idag offentliggjordes att Rally Sweden 2021 blir inställt. Detta till följd av den ökande Corona spridningen i Sverige

Rally Sweden med bas i Värmländska Torsby skulle ha körts den 11-14 Februari 2021. Men på grund av den rådande ökningen av Covid-19 och restriktioner . Idag tisdag har Svenska Rallyt och Länsstyrelsen i Värmland kommit överens att det fanns alternativ att arrangera rallyt på ett säkert sätt.
Svenska Rallyts VD Glenn Olsson säger att ökande fall av coronaviruset i Sverige hade lett till strängare begränsningar, vilket innebär att rallyt inte kunde ske till de höga säkerhetsprotokoll som krävs. Under vår planering har vi noggrant övervakat vad som händer i Covid 19 situationen i regionen. Vi är extremt besvikna, speciellt med de nya spännande förändringar i Rallyt som skulle presenterats i Februari. Men med tanke på omständigheterna är detta det rätta beslutet. säger Glenn Olsson till wrc.com.
FIA samt WRC promotorn förstår helt o hållet beslutet . Rally Sweden är det enda snö rallyt i kalendern och FIA samt promotorn kommer att presentera en ersättningstävling för det Värmländska Rallyt inom kort.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter