Skip to content

Citroën C3 R5 i nytt utseende

Citroën C3 får ny ansiktslyftning . Nytt utseende, ny logotype och 7 tekniska uppgraderingar, för anpassning till nya klassen Rally 2 som införs 2021.

Inför nästa års införande av Rally2 , kommer Citroën med  kundmodell med en ny uppgraderad C3 med ny design. Efter den tidigare designen har den monokroma linjen vitt o rött , Citroëns kännetecken . Ändring av designen i grill där det tidigare stått C3 kommer Rally 2 finnas. Siffran 2 som symboliserar en Rally 2 kommer att finnas i hörnen på bilen. Efter den senaste homoligiseringen 2019 har ett utvecklingsarbete för att förbättra C3:ans stabilitet, främst bakre del såsom fjädring och ram, och funktioner för fler justeringar och inställningar inför alla underlag har också setts över. Efter 15.ooo kilometer, test kilometer, kommer man att fortsätta uppgraderingen dom närmaste månaderna att börja arbeta med att  homoligisera en ny motor . Uppgradering av prestanda, kör egenskaper och en helt ny aerodynamik, nya motorfästen, nytt avgasgrenrör.
Jean-Francois Grandclaudon Teknisk direktör säger i ett pressmeddelande:
-Sedan introduktionen 2017, har vi arbetat ständigt med förbättringar, vlket gjort att vi kan erbjuda våra kunder en allt snabbare bil, som är anpassad till alla typer av förare och med kontrollerade driftskostnader. Den här säsongen gjordes ännu mer arbete tillsammans med våra två utvecklingsförare, Mads Östberg på grus och Yoann Bonato på asfalt.

Vad den den nya Citroen Rally 2 kommer att kosta har inte offentliggjorts.

 

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter