Skip to content

Citroën C3 R5 i nytt utseende

Citroën C3 får ny ansiktslyftning . Nytt utseende, ny logotype och 7 tekniska uppgraderingar, för anpassning till nya klassen Rally 2 som införs 2021.

Inför nästa års införande av Rally2 , kommer Citroën med  kundmodell med en ny uppgraderad C3 med ny design. Efter den tidigare designen har den monokroma linjen vitt o rött , Citroëns kännetecken . Ändring av designen i grill där det tidigare stått C3 kommer Rally 2 finnas. Siffran 2 som symboliserar en Rally 2 kommer att finnas i hörnen på bilen. Efter den senaste homoligiseringen 2019 har ett utvecklingsarbete för att förbättra C3:ans stabilitet, främst bakre del såsom fjädring och ram, och funktioner för fler justeringar och inställningar inför alla underlag har också setts över. Efter 15.ooo kilometer, test kilometer, kommer man att fortsätta uppgraderingen dom närmaste månaderna att börja arbeta med att  homoligisera en ny motor . Uppgradering av prestanda, kör egenskaper och en helt ny aerodynamik, nya motorfästen, nytt avgasgrenrör.
Jean-Francois Grandclaudon Teknisk direktör säger i ett pressmeddelande:
-Sedan introduktionen 2017, har vi arbetat ständigt med förbättringar, vlket gjort att vi kan erbjuda våra kunder en allt snabbare bil, som är anpassad till alla typer av förare och med kontrollerade driftskostnader. Den här säsongen gjordes ännu mer arbete tillsammans med våra två utvecklingsförare, Mads Östberg på grus och Yoann Bonato på asfalt.

Vad den den nya Citroen Rally 2 kommer att kosta har inte offentliggjorts.

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter