Skip to content

Tom Kristensson går mot Junior titeln

Tom Kristensson på väg mot JWRC titeln

Tom Kristensson på väg mot Juniorvärldsmästar titeln tillsamman med Joakim Sjöberg.

Han gör sitt sista år i JWRC, ifjol blev han tvåa och 2019 års Rockie Award tillsamman med Henrik Appelskog. Inför 2020 blev det kartläsare Joakim Sjöberg som tog över högerstolen i Toms sista chans till JWRC titeln. Tom faller för åldersstrecket nästa år. Året började med en seger i Svenska Rallyt, den andra segern på raken i Svenska. Deltävling två i JWRC Rally Estonia fick man bryta efter tekniska problem. Rally Sardinia den tredje deltävlingen blev det seger igen. På grund av Corona pandemin blev det inget Rally Ypres som var tänkt, utan helgens Rally Monza blev final. En final där Kristensson har visat sin rallystyrka. Sex JWRC förare kom till starten och samtliga, utom Kristensson har haft problem i det extra svårkört Monza rally som  innehåller allt, Snö,Regn,Grus,Lera,Gräs. Efter 14 körda sträckor har Tom o Joakim tagit fem sträckor och leder inför dom två sista sträckorna med 2,46,3 före Fabricio Zaldivar.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter