Skip to content

Tom Kristensson går mot Junior titeln

Tom Kristensson på väg mot Juniorvärldsmästar titeln tillsamman med Joakim Sjöberg.

Han gör sitt sista år i JWRC, ifjol blev han tvåa och 2019 års Rockie Award tillsamman med Henrik Appelskog. Inför 2020 blev det kartläsare Joakim Sjöberg som tog över högerstolen i Toms sista chans till JWRC titeln. Tom faller för åldersstrecket nästa år. Året började med en seger i Svenska Rallyt, den andra segern på raken i Svenska. Deltävling två i JWRC Rally Estonia fick man bryta efter tekniska problem. Rally Sardinia den tredje deltävlingen blev det seger igen. På grund av Corona pandemin blev det inget Rally Ypres som var tänkt, utan helgens Rally Monza blev final. En final där Kristensson har visat sin rallystyrka. Sex JWRC förare kom till starten och samtliga, utom Kristensson har haft problem i det extra svårkört Monza rally som  innehåller allt, Snö,Regn,Grus,Lera,Gräs. Efter 14 körda sträckor har Tom o Joakim tagit fem sträckor och leder inför dom två sista sträckorna med 2,46,3 före Fabricio Zaldivar.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter