Skip to content

Tom Kristensson går mot Junior titeln

Tom Kristensson på väg mot JWRC titeln

Tom Kristensson på väg mot Juniorvärldsmästar titeln tillsamman med Joakim Sjöberg.

Han gör sitt sista år i JWRC, ifjol blev han tvåa och 2019 års Rockie Award tillsamman med Henrik Appelskog. Inför 2020 blev det kartläsare Joakim Sjöberg som tog över högerstolen i Toms sista chans till JWRC titeln. Tom faller för åldersstrecket nästa år. Året började med en seger i Svenska Rallyt, den andra segern på raken i Svenska. Deltävling två i JWRC Rally Estonia fick man bryta efter tekniska problem. Rally Sardinia den tredje deltävlingen blev det seger igen. På grund av Corona pandemin blev det inget Rally Ypres som var tänkt, utan helgens Rally Monza blev final. En final där Kristensson har visat sin rallystyrka. Sex JWRC förare kom till starten och samtliga, utom Kristensson har haft problem i det extra svårkört Monza rally som  innehåller allt, Snö,Regn,Grus,Lera,Gräs. Efter 14 körda sträckor har Tom o Joakim tagit fem sträckor och leder inför dom två sista sträckorna med 2,46,3 före Fabricio Zaldivar.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter