Skip to content

Dramatiskt i Monza snö, Evans åkte av

Det blev en dramatisk lördag i Monza. Evans körde av . Endast 6 WRC bilar kvar.

Det blev ett dramatiskt ögonblick på SS11 när VM ledaren Elfyn Evans sladdade av vägen ner i en slänt och kunde inte fortsätta. Tidigare under dagen gick Gus Greensmith och Ole-Christian Veiby samma öde tillmötes. Det är helt otroliga väderförhållanden som råder i området kring Bergamo där dagens etapp körs, vilket har tvingat arrangörerna att dels stryka SS10 efter Veiby o Greensmiths krasch på grund av is underlag på sträckan, SS12 fick strykas på grund av för mycket snöfall på en del av sträckan efter det snöat i stort sett hela dagen. Ogier leder rallyt 20,4 sekunder före Sordo. Tänak trea 22,3 efter. I WRC2 leder Mads Östberg  nu, bara 28,6 före Tidemand, Adrien Fourmaux körde av på SS11 och är borta,  3 förare kvar i klassen. I WRC3 har Mikkelsen ledningen fortfarande, men efter en ny sträckseger av Oliver Solberg skiljer det bara 16,1 sekunder mellan dom båda , Jari Huttunen är på tredje plats drygt minuten efter . Kristensson leder komfortabelt JWRC klassen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter