Skip to content

Dramatiskt i Monza snö, Evans åkte av

Det blev en dramatisk lördag i Monza. Evans körde av . Endast 6 WRC bilar kvar.

Det blev ett dramatiskt ögonblick på SS11 när VM ledaren Elfyn Evans sladdade av vägen ner i en slänt och kunde inte fortsätta. Tidigare under dagen gick Gus Greensmith och Ole-Christian Veiby samma öde tillmötes. Det är helt otroliga väderförhållanden som råder i området kring Bergamo där dagens etapp körs, vilket har tvingat arrangörerna att dels stryka SS10 efter Veiby o Greensmiths krasch på grund av is underlag på sträckan, SS12 fick strykas på grund av för mycket snöfall på en del av sträckan efter det snöat i stort sett hela dagen. Ogier leder rallyt 20,4 sekunder före Sordo. Tänak trea 22,3 efter. I WRC2 leder Mads Östberg  nu, bara 28,6 före Tidemand, Adrien Fourmaux körde av på SS11 och är borta,  3 förare kvar i klassen. I WRC3 har Mikkelsen ledningen fortfarande, men efter en ny sträckseger av Oliver Solberg skiljer det bara 16,1 sekunder mellan dom båda , Jari Huttunen är på tredje plats drygt minuten efter . Kristensson leder komfortabelt JWRC klassen.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter