Skip to content

Tidemand i WRC 2 ledning

Pontus Tidemand / Patrik Barth Photo // Jaanus Ree/Red Bull

Pontus Tidemand övertog ledningen på näst sista sträckan .Esa-Pekka Lappi i rallyledning inför dagens sista sträcka, Mikkelsen jagas av Lindholm o Solberg.

Precis som på förmiddagens etapp blev även eftermiddagen dramatisk i Monza. Thierry Neuville träffade en betongsugga och förstörde styrningen, men fortsatte några hundra meter innan det tog stopp med motorhaveri. Teemu Suninen får avsluta sin säsong med motorhaveri på sin Fiesta. Finländaren hade problem med motorn redan på första sträckan och efter två service utan att ha löst problemet, så fick Suninen bryta rallyt, då det är omöjligt med omstart imorgon. Teamkamraten Greensmith i M-Sport körde av vägen på SS4 och fick bryta rallyt för dagen, omstart imorgon. Adrien Fourmaux tog hand om ledningen i WRC redan på SS1 som han kunde behålla ända fram till SS5 då en punktering och tappade över 30 sekunder samt ledningen . Efter sträckseger på SS5 kunde Pontus Tidemand överta ledningen i WRC 2 klassen.  Andreas Mikkelsen är i WRC3 topp,  men jagas av finländaren Lindholm och Oliver Solberg.  Båda konkurrenterna till totalsegern i JWRC Martin Sesks och Sami Pajari har haft problem , Sami Pajari kraschade på SS4 och fick ge upp för dagen efter varit i ledningen. Sesks hade en avåkning på SS5 och tappade sekunder. Tom Kristensson leder nu med över två minuter till tvåan Sesks inför dagens sista sträcka SS6 Pzero Grand Prix 10,31 km .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter