Skip to content

Tidemand i WRC 2 ledning

Pontus Tidemand övertog ledningen på näst sista sträckan .Esa-Pekka Lappi i rallyledning inför dagens sista sträcka, Mikkelsen jagas av Lindholm o Solberg.

Precis som på förmiddagens etapp blev även eftermiddagen dramatisk i Monza. Thierry Neuville träffade en betongsugga och förstörde styrningen, men fortsatte några hundra meter innan det tog stopp med motorhaveri. Teemu Suninen får avsluta sin säsong med motorhaveri på sin Fiesta. Finländaren hade problem med motorn redan på första sträckan och efter två service utan att ha löst problemet, så fick Suninen bryta rallyt, då det är omöjligt med omstart imorgon. Teamkamraten Greensmith i M-Sport körde av vägen på SS4 och fick bryta rallyt för dagen, omstart imorgon. Adrien Fourmaux tog hand om ledningen i WRC redan på SS1 som han kunde behålla ända fram till SS5 då en punktering och tappade över 30 sekunder samt ledningen . Efter sträckseger på SS5 kunde Pontus Tidemand överta ledningen i WRC 2 klassen.  Andreas Mikkelsen är i WRC3 topp,  men jagas av finländaren Lindholm och Oliver Solberg.  Båda konkurrenterna till totalsegern i JWRC Martin Sesks och Sami Pajari har haft problem , Sami Pajari kraschade på SS4 och fick ge upp för dagen efter varit i ledningen. Sesks hade en avåkning på SS5 och tappade sekunder. Tom Kristensson leder nu med över två minuter till tvåan Sesks inför dagens sista sträcka SS6 Pzero Grand Prix 10,31 km .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter