Skip to content

Hemmaförare dominerar ERC finalen

Dubbelt spanskt i ERC finalen Rally Islas Cabarias , i en väderdramatiskt inledning

En inledning av ERC finalen på Canarias, med både kraftigt regn o sol tycks passa hemmaföraren Jan Solans i Skoda Fabia R5,  som efter tre av fyra sträcksegrar  leder med 9,7 sekunder före landsmannen Ivan Ares Roel i en Hyndai i20 R5, M-sports WRC2 förare Adrien Fourmaux är trea, 27,4 efter spanjorerna när fyra sträckor körts och det är dags för serviceuppehåll. ERC ledaren Alexey Lukynauk  fick en jobbig inledning, tappade 40 sekunder redan på SS1 och har sen dess inte hittat tempot. Gregory Munster,ledaren i ERC1 Junior och Oliver Solberg närmaste konkurrent till segern i klassen, fick punktering på SS1 och har sen dess haft jobbigt i det omväxlande väder med både regnvåta och torra vägbanor.  Andreas Mikkelsen som vann ERC deltävlingen Rally Hungary för fjorton dagar sedan, är dryga minten efter Solans efter haft slicks däck med understyrning och dåligt grepp . Efter serviceuppehållet återstår 5 sträckor av dagens etapp som avslutas med Las Palmas Canaria superspecial kl 19,33 svensk tid .

Efter SS4
Solans  33,28,3
Ares  +9,7
Fourmax +27,4
9:a Lukynauk +56,4
11:a Solberg +1,14,3
17:e Breen +1,35,3
20:e Mikkelsen +1,44,2
30:e Munster +3,52,9

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter