Skip to content

Hyundai dominerar i Rally Islas Canarias

Hyundai dominerar R5 klassen i femte deltävlingen av FIA ERC Rally Islas Canarias 26-28 November.  Av 70 anmälda ekipage är 39 R5 bilar anmälda, med bland annat M-sports WRC 2 förare Adrien Fourmaux ,Oliver Solberg  Volkswagen, Andreas Mikkelsen Skoda  , Craig Breen Hyundai  och ERC ledaren Alexey Lukyanuk i Citroen  .

Förare i R5 bilar ökar allt mer o mer, tidigare dominerade Skoda nästan totalt. Men nu satsar de bilfabrikanter som är eller varit fabriksteam i WRC . Både Hyundai i20 Coupe, Citroen C3 R5, Ford Fiesta R5 och Skoda Fabia R5 finns representerade i det Spanska Islas Canaria rallyt. Dom 4 bilmärkena representerar 37 av dom 39 startande R5 bilarna.  Oliver Solberg är anmäld i sin Volkswagen Polo R5, efter inhoppet i Skoda förra deltävlingen Rally Hungary. Portugisen José Paula kommer till start i en Peugeot 208 T16 R5.  Andreas Mikkelsen som efter långt internationellt tävlande segrade i Rally Hungary med sin Skoda Fabia R5,fortsätter sin ERC satsning tillsammans med teamet Topp Cars Rallye Team och Pirelli. Craig Breen kommer ensam till start i Team MRF Tyres, efter att finländaren Emil Lindholm gjorde sin sista start för teamet i Rally Hungary
Oliver Solberg, som med sin fjärde plats i Ungern klättrade upp till en andra plats i ERC tabellen och är nu 27 poäng efter ledaren ryssen Alexey Lukyanuk , men jagas av Gregoiré Munster som bara är sex poäng efter Solberg. I ERC1 Junior är det tvärtom, där leder Munster med en poäng före Oliver . Estländaren Ken Torn leder både ERC3 Junior och ERC3 med 33 poäng före hemmaföraren Josep Bassas. Norrmannen Ole Jr Nore som gör sin andra start för Toksport och Renault Sport i en Renault Clio Rally 5 får till rallyt , ERC segraren 2019  Chris Ingram som team kamrat.

Rally Islas Canarias körs 26-28 November
Tidtabell och Entry list hittar du på vår hemsida under Rally Islas Canaria

 

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter