Skip to content

Hyundai dominerar i Rally Islas Canarias

Hyundai i20 R5 dominerar i Rally Islas Canaria

Hyundai dominerar R5 klassen i femte deltävlingen av FIA ERC Rally Islas Canarias 26-28 November.  Av 70 anmälda ekipage är 39 R5 bilar anmälda, med bland annat M-sports WRC 2 förare Adrien Fourmaux ,Oliver Solberg  Volkswagen, Andreas Mikkelsen Skoda  , Craig Breen Hyundai  och ERC ledaren Alexey Lukyanuk i Citroen  .

Förare i R5 bilar ökar allt mer o mer, tidigare dominerade Skoda nästan totalt. Men nu satsar de bilfabrikanter som är eller varit fabriksteam i WRC . Både Hyundai i20 Coupe, Citroen C3 R5, Ford Fiesta R5 och Skoda Fabia R5 finns representerade i det Spanska Islas Canaria rallyt. Dom 4 bilmärkena representerar 37 av dom 39 startande R5 bilarna.  Oliver Solberg är anmäld i sin Volkswagen Polo R5, efter inhoppet i Skoda förra deltävlingen Rally Hungary. Portugisen José Paula kommer till start i en Peugeot 208 T16 R5.  Andreas Mikkelsen som efter långt internationellt tävlande segrade i Rally Hungary med sin Skoda Fabia R5,fortsätter sin ERC satsning tillsammans med teamet Topp Cars Rallye Team och Pirelli. Craig Breen kommer ensam till start i Team MRF Tyres, efter att finländaren Emil Lindholm gjorde sin sista start för teamet i Rally Hungary
Oliver Solberg, som med sin fjärde plats i Ungern klättrade upp till en andra plats i ERC tabellen och är nu 27 poäng efter ledaren ryssen Alexey Lukyanuk , men jagas av Gregoiré Munster som bara är sex poäng efter Solberg. I ERC1 Junior är det tvärtom, där leder Munster med en poäng före Oliver . Estländaren Ken Torn leder både ERC3 Junior och ERC3 med 33 poäng före hemmaföraren Josep Bassas. Norrmannen Ole Jr Nore som gör sin andra start för Toksport och Renault Sport i en Renault Clio Rally 5 får till rallyt , ERC segraren 2019  Chris Ingram som team kamrat.

Rally Islas Canarias körs 26-28 November
Tidtabell och Entry list hittar du på vår hemsida under Rally Islas Canaria

 

 

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter