Skip to content

Mikkelsen går till nattvila med 23,6 sekunders ledning

Andreas Mikkelsen/Ola Floene går till nattvila med 23,6 sekunders ledning, Oliver Solberg tappar efter 4 punkteringar. Lukyanuk bestämmer sig sen .

Mikkelsen i ledningen av Rally Hungary efter nio körda sträckor och sex  sträcksegrar  i sin ERC comeback för TOOP-Cars Skoda Fabia R5. och är 23,6 före Craig Breen . Det blev dramatiskt på SS6 då ERC ledaren Alexey Lukyanuk fick fem minuters tidstillägg efter checkat in fem minuter för tidigat till tidskontrollen, Ett beslut som gjorde ryssen rasande och han funderar på att bryta rallyt om inte det blir ändring, eftersom han påstår att det inte var hans fel. För Oliver Solberg har det varit en jobbig dag i sin asfaltsdebut med Skoda, fem punkteringar vilket kostat tid och Oliver är nu på en nionde plats 2,36,8 efter landsmannen Mikkelsen. Emil Lindholm som gör sin sista start för MRF Tyres Team körde av på dagens sista sträcka och är borta .  I ERC leder Munster i sin Hyundai i20 R5, 51,8 före Llarena i Citroen C3 R5.  I ERC 3 där Ole Jr Nore som gör sin internationella debut i Ungerska rallyt och det med helt ny bil Renault Clio Rally 5, låg länge på en tredje plats i klassen men en punktering på dagens sista sträcka gjorde att han föll ner till en fjärde plats,  2,51,6 efter ledaren Ken Torn i Ford Fiesta Rally 4.
Rallyt fortsätter imorgon med 7 sträckor med början kl 08,33.

 

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter