Skip to content

Mads Östberg förbereder Rally Ypres start i Rally Hungary

Mads Östberg förbereder sig inför Rally Ypres WRC deltävling med start i ERC rallyt Rally Hungari nästa helg, Förutom Östberg finns ytterligare två Norrmän till start, Andreas Mikkelsen och Ole Jr Nore.

Fjärde deltävlingen i ERC, Rally Hungary 6-8 November har samlat 57 ekipage från 19 olika nationer. Där Skoda Fabia R5 och Citroen C3 R5 förare dominerar . Ryssen och ERC ledaren Alexey Lukyanuk Citroen C3R5 , Oliver Solberg tvåa i ERC och ledare i ERC1 Junior  finns bland dom anmälda, liksom  Mads Östberg/ Torstein Eriksen som till det Ungerska ERC Rallyt kommer till starti samarbete med  Citroen Rally Team Hungari i en Citroen C3 R5. För Mads som kämpar om WRC2 segern är det en förberedelse inför Rally Ypres i slutet av November. Andreas Mikkelsen med nygamla Ole Floene kartläsaren i högerstolen,  gör comeback i ERC i en Skoda Fabia R5 för Topp-Cars Rally Team. En intressant debut gör Ole Jr Nore/Veronica Engan i Toksports WRT nya satsning med Renault Clio Rally 5. Det norska parets start i Ungern är den första internationella starten i karriären, Ole har tidigare bara gjort två starter utanför Norge , Dackefejden och East Sweden Rally 2019.  Craig Breen Hyundai i20 R5 och Emil Lindholm Skoda Fabia Evo11,fortsätter sitt samarbete med den Indiska Däcktillverkaren MF-Tyres .  Estländaren Ken Torn, sexa i JWRC kommer till start i sin Ford Fiesta Rally 4 för hemlandets Junior team.

Entry list och tidtabell hittar du på hemsidan under Rally Hungary.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter