Skip to content

Mads Östberg förbereder Rally Ypres start i Rally Hungary

2020 års WRC 2 Champion Mads Östberg - PHOTO : @World

Mads Östberg förbereder sig inför Rally Ypres WRC deltävling med start i ERC rallyt Rally Hungari nästa helg, Förutom Östberg finns ytterligare två Norrmän till start, Andreas Mikkelsen och Ole Jr Nore.

Fjärde deltävlingen i ERC, Rally Hungary 6-8 November har samlat 57 ekipage från 19 olika nationer. Där Skoda Fabia R5 och Citroen C3 R5 förare dominerar . Ryssen och ERC ledaren Alexey Lukyanuk Citroen C3R5 , Oliver Solberg tvåa i ERC och ledare i ERC1 Junior  finns bland dom anmälda, liksom  Mads Östberg/ Torstein Eriksen som till det Ungerska ERC Rallyt kommer till starti samarbete med  Citroen Rally Team Hungari i en Citroen C3 R5. För Mads som kämpar om WRC2 segern är det en förberedelse inför Rally Ypres i slutet av November. Andreas Mikkelsen med nygamla Ole Floene kartläsaren i högerstolen,  gör comeback i ERC i en Skoda Fabia R5 för Topp-Cars Rally Team. En intressant debut gör Ole Jr Nore/Veronica Engan i Toksports WRT nya satsning med Renault Clio Rally 5. Det norska parets start i Ungern är den första internationella starten i karriären, Ole har tidigare bara gjort två starter utanför Norge , Dackefejden och East Sweden Rally 2019.  Craig Breen Hyundai i20 R5 och Emil Lindholm Skoda Fabia Evo11,fortsätter sitt samarbete med den Indiska Däcktillverkaren MF-Tyres .  Estländaren Ken Torn, sexa i JWRC kommer till start i sin Ford Fiesta Rally 4 för hemlandets Junior team.

Entry list och tidtabell hittar du på hemsidan under Rally Hungary.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter