Skip to content

Toksport WRT satsar på Norske Ola JR Nore med Renault

Tyskland baserade Toksport WRT , som i år varit ett team i WRC2 , med förare som Pontus Tidemand, Eywind Brynildsen med Skoda Fabia  , Satsar nu på Ole Jr Nore i ERC med Renault Clio Rally 5 .

Toksport WRT kommer till ERC deltävlingen Rally Hungary 6-8 November med helt ny satsning. Tillsammans med Renault Sport Racing kommer man tillsammans med teamet, satsa på två förare i de tre resterande ERC deltävlingar. En av förarna är unge Norske Ola Jr Nore , som kommer göra sin Internationella debut i samband med det Ungerska Rallyt nästa helg, tillsammans med kartläsaren Veronica Engen Gullbaek. Paret som hittills kört 39 deltävlingar , 38 i hemlandet Norge och 1 i Sverige . Förutom det Norska paret kommer Italienskan Rachele Somaschini tillsammans med kartläserskan Giulia Zanchette framföra Toksport Clio Rally 5.
För norrmannen Nore har en dröm gått i uppfyllelse:
-Ända sedan jag var liten har det varit en dröm för mig, Jag kommer att använda de första tävlingarna för att skaffa erfarenhet,vi måste bygga bit för bit och se vart det slutar. Men detta är en möjlighet som vi arbetat med under lång tid. Efter flera bra år i det nationella mästerskapet , var det rätt tid att prova ERC. Vi är tacksamma för att Toksport och våra sponsorer gjort detta möjligt för oss. Detta kommer bli en utmaning för oss och få erfarenhet kommer att vara den viktigaste prioteringen. Vi är mycket glada över detta äventyr. Säger en glad Ola Jr Nore

Toksport WRT talesperson Tolga Ozakinci, säger att Clio Rally 5 projektet har varit planerad i flera månader och är en del av en bredare allians med Renault Sport Racing kunddivision och fortsätter
Vi har planerat att köra Clio redan till Azorernas Rally i Mars, men Covid-19 försenade säsongen och vi var tvungna att skjuta upp våra planer. Vi hoppas att köra två Clio Rally 5 på de återstående tre delltävlingar av 2020 års ERC, men till nästa säsong byta till Clio Rally 4 som planerats av Renault Sport. Vi har ett brett samarbete med Renault och deras satsningar kommer vara bra test för våra förare, avslutar Tolga Ozanking.

Renault Clio Rally 5 har tidigare i år körts i Monte Carlo Rallyt och haft en egen CUP i Frankrike Clio Trophy under året. Totalt har ett trettio tal förare fått köra Renaults Clio Rally 5. Bilen som kommer att säljas till kunder, kostar runt 42.000 Euro med en fyrcylindrig 16 ventilers TCe motor 1300CC.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter