Skip to content

Hybridmotor för WRC2 från 2023

2022 införs hybridreglemente för WRC klassen Rally1. Nu har FIA beslutat att införa liknande regler för WRC2 klassen Rally 2. Reglerna kommer att gälla från 2023.

Hybridregler för R5 bilar kommer enligt FIA att införas från 2023. Hybridsystemet för R5 kommer att diskuteras och beslutas om i september 2021. Enligt FIA måste ett sådant system vara hållbart ur ekonomisk synvinkel , varför man kommer att se över förslag och utmaningar innan man beslutar om införande. Om ett beslut tas i september nästa år, kommer till biltillverkarna av R5 bilar att ha drygt ett år på sig, innan reglerna träder i kraft Januari 2023.
FIA säger i ett pressmeddelande
”-Målet är klart och att visa att den teknik som redan finns på ”vägbilar”, också kan överföras till motorsport. FIA:s tekniska avdelning arbetar därför för att införa en rad regler med det tydliga målet att kontrollera kostnader och hantera möjliga skillnader i prestanda mellan de olika hybridsystemen som kommer att användas i Rally 2. Dock kommer kostnadshanteringen att fortsätta att placeras på första plat, med utgiftsgränser för specifika komponenter. Målet är att utarbeta förordning senst i september 2021 och sedan gå vidare till test och homologeringsfasen. Viljan är att införa reglerna från Januari 2023.”

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter