Skip to content

Rally Finland mister huvudsponsor

Efter 26 år som huvudsponsor till Rally Finland, lämnar oljebolaget Neste det finska VM rallyt.

Många förknippar det finska VM rallyt med Neste Rally Finland, som funnits med sedan 1994. Men nu lämnar alltså det Finska  bolaget Neste Oil sitt samarbete med AKK Motorsport,redan till nästa års VM rally, som går av stapeln  26 Juli till 1 Augusti, som även blir 70-års jubileum för det populära rallyt. Anledningen till att Neste hoppar av, är enligt Marknads direktören Sirpa Tuomi,  förändringar i bolagets strategi, och bolagets strävan att bli mer global ledare i branschen. Förändringarna har också gjort att man avslutat och stoppat all sponsringsverksamhet.
AKK Motorsports verksamhetschef, Markus Häkinen är inte orolig för framtiden, utan tror att man med sitt stora nätverk skall kunna knyta en huvudsponsor till 70 årsjubilemet nästa år. Inför nästa år kommer därför nytt utseende i sociala medier och rallyts hemsida få ett nytt ansikte efter 26 år.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter