Skip to content

Rally Ypres tar hjälp av lokalt sjukhus

Antal Corona smittade i Belgien har ökat från 443 fall den 1 September , till över 11.000 den 18 Oktober. Och ökningen fortsätter, trots det säger arrangörerna till Ypres rallyt att man skall köra näst sista deltävlingen av WRC med publik.

Corona viruset ökar med rekordfart i Belgien, från drygt 400 till över 11000 på en månad och att man idag har flest dödsfall beräknat på folkmängden, tillhör Belgien de värsta drabbade länderna i Världen. Många länder har stängt gränsen och rekommenderat inte resor till landet, flygbolagen har dragit ner på antal landningar i landet. Trots detta så fortsätter arrangörerna av Ypres Rally sin planering och är säkra på att köra nästa WRC deltävlingen med publik och därför hjälp av det lokala sjukhuset Jan Yperman. Ypres Rally som fick ersättas sedan planerade arrangörer fått ställa in på grund av pandemin , avgörs 19-22 November.

Rally Ypres säger i ett uttalande att man kommer göra allt för att kunna arrangera , dels kommer man i  samarbete med Jan Yperman Hospital utföra Covid test.
-Jan Yperman sjukhus är glada att kunna hjälpa till så Rally Ypres kan arrangera säkert, En vecka före rallyt kommer vi att utföra 2500 covid tester och anlysera i vårt labotorium. Säger Fredric Chanterie direktör för Jan Yperman Hospital.
Club Superstage arrangör av Rally Ypres säger till RallySportMagazine :
-Som organisatör , har vi redan två gånger provat samarbete med Jan Yperman Hospital, i samband med Monteberg Rally, och Aarova Rally i Qudenaarde,  Och att vi kan arrangera rally med publik, säger Jan Huyghe covid ansvarig Club Superstage och fortsätter, Rally är en utomhussport, och vårt rally sträckor sig över flera kilometer , så det är bevisat att det är möjligt att arrangera  rallyt säkert. För Renties Ypres Rally Belgium , den första Belgiska deltävling i WRC,  vi vill gå ett steg längre  än Covid protokllet för rally i Flanders regionen, Vi kommer att följa de regler som Internationell MotorSport Federation har, och med det menas att alla inblandade i rallyt måste testa negativt för COVID-19, Från funktionärer till alla team och förare skall testas innan start. avslutar Jan Huyghe talesman för arrangören.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter