Skip to content

Rally Sweden drar till Lima och Malung

Foto: Fastighetsbyrån Malung-Sälen

Det blir fyra nya sträckor och en nygammal  i 2021 års upplaga av Rally Sweden 11-14 februari. Sträckor i Dalarna skall säkra snösträckor. Men det finn ett hot för genomförandet för arrangörerna.

Det blir som vanligt Karlstad och Färjestad Travbana som inleder 2021 års Rally Sweden den 11 Februari. Sen blir det Dalarna  och orten Lima för hela slanten på fredagen. Man startar kl 08.00 med SS2, Lima East 1, en sträcka som delvis ingår i kända LBC Ruschen och går österut från själva byn och är 26 km lång , SS3 Lima West 1  startar nästan direkt  och liksom SS2 ingått i LBC ruschen delvis och går runt byn Lima och norrut. Efter dom två inledande sträckorna drar man till ett kortare serviceuppehåll i Malung, för att sedan återvända till Limas bägge sträckorna på eftermiddagen. Innan man avslutar fredagen med Torsby Sprinten i närheten av Torsby Serviceplats, som även 2021 är serviceplats, passerar man sträckan Hagfors .  Lördagen börjar i Norge med Röjden, den enda sträckan i grannlandet och körs som sträcka 8 och 13. Alldeles intill Norska gränsen körs den helt nya  sträckan Skrockarberget ett par mil väster om Sysslebäck som Sträcka 9 och senare på eftermiddagen som SS12. SS13 Kristinefors är en nygammal sträcka norr om Torsby och körs även som SS 15.  Klassiska sträckan Vargåsen körs två gånger under lördagen SS11 och 12 i en liten ny bansträckning, lördagen avslutas med Torsby sprint 2. Söndagen avslutas med tre sträckor, nya sträckan Kindsjön några mil väster om Likenäs. och rallyt avslutas med Likenästräckan som körs som 18 och 19 som årets Power Stage sträcka. Det finns ett orosmoment för arrangörerna och det är Covid 19 och restriktionerna gällande hur mycket publik man får ta in. Svenska Rallyts VD Glenn Olsson vill ha ett besked innan sista november från berörda myndigheter, blir det ingen dispens eller att reglerna ändras så man tillåter mer publik, så finns stor risk för att rallyt 2021 måste ställas in. För att minska Covid 19 spridning så kommer man inte sälja Rallypass, som ger tillträde till sträckorna och serviceplats, utan man kommer sälja biljetter till speciella publikplatser och som gäller enbart för den plats man köpt biljett för.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter