Skip to content

Pontus o Patrik visade styrka.

Pontus Tidemand som gjorde sin första start i Sardinien, visade styrka och erfarenhet. Tom Kristensson vann välförtjänt JWRC.

Spanjoren Dani Sordo vann på ett imponerande sätt årets Sardinien rally och som blev hans andra raka seger i Italien, tredje i karriären, detta efter att inte tävlat med Hyundai sedan Mexico i våras. På ett lika imponerande sätt tog Pontus Tidemand med kartläsaren hem segern i WRC 2 klassen i Toksports Fabia R5. Pontus visade att hans erfarenhet av sitt tidigare samarbete med Skoda fabriksteamet har stor betydelse, men det mest avgörande för Pontus är det taktiska upplägget, kommer till  start i Sardinien för första gången i karriären, tar ledningen  redan på femte sträckan och att köra så taktiskt o smart att man kan behålla ledningen i 11 sträckor till och med utan någon sträckseger är mycket imponerande och ett bevis på att han tillhör översta eliten i Rally VM.  I och med segern i Sardinien så utökade Pontus VM ledningen i klassen till huvudkonkurrenten Mads Östberg, som fick en jobbig inledning på rallyt med tekniska bekymmer på sin Citroen C3 och tappade över fem minuter på första dagen. Men redan på andra dagen visade Mads Östberg sin kapacitet och vann samtliga kvarvarande 10 sträckor och slutade fyra i klassen. För Toksport blev det viktiga poäng i WRC 2 klassen genom att Pontus teamkamrat Eyvind Brynildsen, knep tredje platsen.  Oliver Solberg tog hand om ledningen i WRC3 klassen redan på första sträckan och var i ledningen inför lördagen, men en punktering andra dagen och en avåkning på lördagens sista sträcka satte stopp för segerplanerna, Solberg slutade rallyt med en sträckseger. Tredje svensken som startade i Sardinien, Tom Kristensson  i JWRC klassen. Tom och Joakim Sjöberg satte precis som Oliver press redan från början och var i ledningen med 20 sekunder redan från första sträckan, en ledning som Tom aldrig släppte utan vann med  över 11 minuters marginal till Zaldivar, Detta efter att samtliga i klassen  utom Tom haft problem  under rallyt.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter