Skip to content

Dani Sordo ny ledare efter 4 sträckor , Solberg, Kristensson i topp

Fjolårsvinnaren av Rally Sardinien, Dani Sordo leder rallyt efter 4 sträckor. M-sports Suninen i toppform.  Svensk ledning i WRC3 och JWRC. WRC2 ledaren tekniska problem på sin Citroen

Spanjoren Dani Sordo kunde överta ledningen från Teemu Suninen på SS4 , efter tagit sträcksegern och 12,5 före Teemu Suninen. Sordo som inte suttit i sin Hyunday sedan Rally Mexico för 6 månader leder nu med 7,5 sekunder före Suninen inför eftermiddagens två sista sträckor . M-Sports två finska förare Suninen o Lappi  chockade alla på SS1 genom att vara snabbast, Suninen har fortsatt vara i toppen men för   Esa-Pecka Lappi slutade rallyt för dagen på SS2 med motorhaveri. Sebastien Ogier är bäste Toyota förare hittills med en tredje plats, 6,1 före sin teamkollega och VM ledaren Elfyn Evans. Oliver Solberg i WRC 3 var enorm på SS1 genom att vara snabbare än Neuville och tog en sjunde plats totalt på sträckan, Tiden på SS1 Tempio-Pausania för Solberg var 13,1 före Eric Camilli,  trots en snurrning på SS3 och sekund tapp leder Solberg med 7,8 sekunder före fransmannen Yohan Rossel efter SS4. Oliver Solberg/Aaron Johnston  som gör comeback i Skoda efter 8 månaders frånvaro från den Tjeckiska R5 Skodan. Senaste starten var i Svenska Rallyt.  I WRC 2 är det Franskt i toppen i form av Adrien Fourmax i Ford ,15,7 före Pontus Tidemand . Mads Östberg totalledaren i WRC har haft en jobbig inledning med tekniska problem på sin Citroen  och är drygt 5 minuter efter Fourmax inför eftermiddagens två sträckor. Ole Christian Veiby var i ledning fram till SS3 då en punktering gjorde att Veiby/Andersson tappade  ledningen, men är på en tredje plats 28,0 upp till Tidemand.

I JWRC är Tom Kristensson i topp efter tre körda sträckor. SS4 för Juniorerna stoppades efter JWRC ledaren Märtin Sesks kört av. Kristensson leder efter SS3 med 37,2 sekunder.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter