Skip to content

Dani Sordo ny ledare efter 4 sträckor , Solberg, Kristensson i topp

Dani Sordo Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Fjolårsvinnaren av Rally Sardinien, Dani Sordo leder rallyt efter 4 sträckor. M-sports Suninen i toppform.  Svensk ledning i WRC3 och JWRC. WRC2 ledaren tekniska problem på sin Citroen

Spanjoren Dani Sordo kunde överta ledningen från Teemu Suninen på SS4 , efter tagit sträcksegern och 12,5 före Teemu Suninen. Sordo som inte suttit i sin Hyunday sedan Rally Mexico för 6 månader leder nu med 7,5 sekunder före Suninen inför eftermiddagens två sista sträckor . M-Sports två finska förare Suninen o Lappi  chockade alla på SS1 genom att vara snabbast, Suninen har fortsatt vara i toppen men för   Esa-Pecka Lappi slutade rallyt för dagen på SS2 med motorhaveri. Sebastien Ogier är bäste Toyota förare hittills med en tredje plats, 6,1 före sin teamkollega och VM ledaren Elfyn Evans. Oliver Solberg i WRC 3 var enorm på SS1 genom att vara snabbare än Neuville och tog en sjunde plats totalt på sträckan, Tiden på SS1 Tempio-Pausania för Solberg var 13,1 före Eric Camilli,  trots en snurrning på SS3 och sekund tapp leder Solberg med 7,8 sekunder före fransmannen Yohan Rossel efter SS4. Oliver Solberg/Aaron Johnston  som gör comeback i Skoda efter 8 månaders frånvaro från den Tjeckiska R5 Skodan. Senaste starten var i Svenska Rallyt.  I WRC 2 är det Franskt i toppen i form av Adrien Fourmax i Ford ,15,7 före Pontus Tidemand . Mads Östberg totalledaren i WRC har haft en jobbig inledning med tekniska problem på sin Citroen  och är drygt 5 minuter efter Fourmax inför eftermiddagens två sträckor. Ole Christian Veiby var i ledning fram till SS3 då en punktering gjorde att Veiby/Andersson tappade  ledningen, men är på en tredje plats 28,0 upp till Tidemand.

I JWRC är Tom Kristensson i topp efter tre körda sträckor. SS4 för Juniorerna stoppades efter JWRC ledaren Märtin Sesks kört av. Kristensson leder efter SS3 med 37,2 sekunder.

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter