Skip to content

Rally Sweden 11-14 Februari 2021

Sebastien Ogier / Julien Ingrassia Svenska Rallyt 2018 // @World / Red Bull Content Pool // SI201802190086 // Usage for editorial use only //

Idag offentliggjordes datum för 2020 års upplaga av Swedish Rally 11-14 Februari. Men det finns orosmoln hos arrangörerna får man inte köra med publik blir det inget rally säger Svenska Rallyts VD Glenn Olsson.

Det blev som vanligt vecka 6 för Svenska Rallyt även 2021. Rallyt som även 2021 har Torsby Flygplats som serviceplats, avgörs 11-14 Februari. Men det finns orosmoment enligt rallyts VD Glenn Olsson. Om inte coronarestriktionerna för utomhus arrangemang ändras, så kommer rallyt ekonomiskt inte klara av att arrangera rallyt. Arrangörerna har därför startat en dialog med olika berörda myndigheter för att få till en ändring på antal publik. Man har även gjort om biljettsystemet, så istället för ett rallypass så kommer man sälja biljetter för speciella publikplatser, som enbart kommer gälla den platsen.  Fjolårets snöproblem som satte press på att Svenska Rallyt skall vara ett snörally, har gjort att man har nästan en helt ny sträckning. och Glenn Olsson lovar en hel del nyheter när programmet och bansträckningen offentliggörs  den 11 oktober.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter