Skip to content

Andreas Mikkelsen och Petter Solberg gör Pirelli debut i Sardinien

Däcktillverkaren Pirelli som från 2021 är officiel däckleverantör för WRC. Pirellis senaste generationens rally Däck Scorpion KX WRC gör debut i Rally Sardinens den 8-11 Oktober .

I samband med rallyts shakedown den 8 oktober kommer Andreas Mikkelsen att ge journalister möjlighet att åka med på den 3,79 kilometer långa shakedown Olmedo i en Citroen C3 WRC med det nya däcket Scorpion KX WRC.  Tre dagar senare kommer Petter Solberg köra Wolf Power Stage sträckan 6,89 kilometer, med Andreas Mikkelsen som kartläsare i den svarta Citroen C3 WRC med Pirelli dekalen på sidan . Solberg o Mikkelsen kommer att vara först ut på Power Stage sträckan för att visa upp det nya rallydäcket innan den riktiga starten.  Solberg som senast 2011 tävlade i en Citroen och som vunnit i Sardinien 2004. Pirellis rallychef Terenzio Testoni  tycker det är härligt se Petter Solberg i action och säger:
-Självklart är detta inte en seriös tävlingsdebut, vi ville bara ta chansen att visa upp det nya Pirelli däcket på vår hemmaplan för media o fans. Det är härligt att se Petter tillbaka, med oss för Power Stage, men kanske mindre kul för Andreas Mikkelsen i högerstolen!.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter