Skip to content

Tänaks stallorder, stora snackisen efter Turkiet

Hyundai:s stallorder till Tänak är Rally Turkiets stora ”snackis”. Toyotas Tommi Mäkinen kallar det för osportsligt .

Ott Tänak bröt rallyt redan på rallyts andra sträcka och gjorde omstart på lördagen , då drygt 53 minuter efter ledaren Ogier. Inför sista dagens tre sträckor var Tänak drygt 59 sekunder efter ledaren Elfyn Evans. Neuville hade klättrat upp till en andra plats och jagade Evans. Det var då stallordern från Hyundais teamchef kom på näst sista sträckan Cetibeli 2 38,15 kilometer som innebar att Tänak inte följde startordningen utan skulle starta senare än startordningen detta med tidstillägg och ett par hundra meter efter starten på sträckan stannade Ott Tänak igen för att kunna fortsätta 1 minut före Neuville, Detta för att ge teamkamraten Neuville så ren sträcka som möjligt . Neuville vann sträckan 5,3 sekunder före Evans. medan Tänak var över 10 minuter efter.
Totalt så slutade Neuville tvåa i rallyt 35,2 efter Evans, medan Tänak slutade på en sjuttonde plats dryga timmen efter. Hyundais agerande har väckt irritation hos bland annat Toyotas Team Chef Tommi Mäkinen , som kallar det osportsligt.

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter