Skip to content

Flash: Dramatisk första sträcka, Evans ny ledare

Evans/Scott ny ledare // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Det blev en dramatisk inledning på Rally Turkey sista dag, Dagen började med den längsta sträckan, Cetibeli 1 38,75 km. Ogier, Neuville ,Rovanperä, Lappi, Loeb   fick alla punktering och tappade en hel del, Suninen och Loubet fick bryta efter hjulupphängnings problem och är därmed borta från rallyt.

Elfyn Evans klarade sig från problem och kunde klättra till ledningen från sin fjärde plats . Evans o Scott leder nu med 46,9 sekunders marginal till teamkollegan i Toyota Sebastien Ogier , Neuville ramlade ner till tredje platsen och är drygt sekunden bakom Ogier . Cetineli sträckan körs en gång till som näst sista sträcka, Innan service uppehållet körs korta Marmaris 7,05 km som också är Power Stage i eftermiddag.  Pontus Tidemand  leder WRC 2 klassen komfortabelt inför dom tre återstående sträckorna före fransmannen Fourmax . Kajetanowicz behåller sin ledning i WRC 3

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter