Skip to content

Elfyn Evans ny VM ledare

Elfyn Evans/Scott Martin tog hem segern i Rally Turkey. Parets andra seger i år, första segern var Rally Sweden. Evans har under årets fem deltävlingar aldrig varit sämre än fyra, Går mot sin bästa säsong i WRC .

Rally Turkey blev det dramatiska rallyt som alla trodde.  Neuville tog ledningen första dagen , men fick tekniska problem och tappade ledningen till Ogier fram till SS5 då en punktering satte stopp för VM ledaren, Neuville övertog igen och var i ledningen inför söndagens etapp . En etapp som började med rallyts längsta Cetibeli 38,15 kilometer lång en sträcka där allt förändrades, Loeb,Neuville, Rovanperä,Lappi,Ogier fick problem med punkteringar. Evans kunde därmed ta ledningen hela 46,9 sekunder före Ogier, som jagades av Neuville på tredjeplatsen inför andra varvet av sträckan blev det stopp för Ogier med en överhettat motor och rallyt var slut för fransmannen. Neuville övertog andra platsen men hade 36,9 upp till Evans inför power stage Marmaris 7,05 km lång, Belgaren satsade allt på ett kort för att vinna power stage sträckan, ett drag som lyckades och Neuville tog hem fem poäng. Ott Tänak som fick bryta igår för omstart idag var långt efter och övergick till taktik efter order från teamchefen Andrea Adamo , Tänak fick stanna på SS11 ett par minuter för att ge Neuville så ren väg som möjligt, Ett tilltag som kostade Tänak 3 minuters tillägg. Inhopparen i Hyundai, Sebastien Loeb gjorde ett bra resultat efter att inte varit med i WRC sedan Monte Carlo rallyt och tog hem tredje platsen. Kalle Rovanperä tog hem fjärde platsen. M-Sports nykomling i WRC Gus Greensmith, blev bäste Ford förare med en femte plats, efter att Teemu Suninen fick bryta på SS10. Teamkamraten Esa-Pekka Lappi knep sjätte platsen. Pontus Tidemand tog hem segern i tunt WRC2 fält. Efter att Brynildsen fått bryta igår för omstart idag återstod en kamp mellan Pontus Tidemand och fransmannen Fourmax, Pontus med kartläsaren Patrik Barth visade sin styrka och erfarenhet från både rallyt och WRC2 och vann med över minuten före fransmannen. Polacken Kajetanowicz tog hem segern i WRC 3 klassen  efter övertagit den från Bulacia Wilkinsson redan på SS3.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter