Skip to content

Elfyn Evans ny VM ledare

Elfyn Evans (GB) ny VM ledare // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // SI202002140027 // Usage for editorial use only //

Elfyn Evans/Scott Martin tog hem segern i Rally Turkey. Parets andra seger i år, första segern var Rally Sweden. Evans har under årets fem deltävlingar aldrig varit sämre än fyra, Går mot sin bästa säsong i WRC .

Rally Turkey blev det dramatiska rallyt som alla trodde.  Neuville tog ledningen första dagen , men fick tekniska problem och tappade ledningen till Ogier fram till SS5 då en punktering satte stopp för VM ledaren, Neuville övertog igen och var i ledningen inför söndagens etapp . En etapp som började med rallyts längsta Cetibeli 38,15 kilometer lång en sträcka där allt förändrades, Loeb,Neuville, Rovanperä,Lappi,Ogier fick problem med punkteringar. Evans kunde därmed ta ledningen hela 46,9 sekunder före Ogier, som jagades av Neuville på tredjeplatsen inför andra varvet av sträckan blev det stopp för Ogier med en överhettat motor och rallyt var slut för fransmannen. Neuville övertog andra platsen men hade 36,9 upp till Evans inför power stage Marmaris 7,05 km lång, Belgaren satsade allt på ett kort för att vinna power stage sträckan, ett drag som lyckades och Neuville tog hem fem poäng. Ott Tänak som fick bryta igår för omstart idag var långt efter och övergick till taktik efter order från teamchefen Andrea Adamo , Tänak fick stanna på SS11 ett par minuter för att ge Neuville så ren väg som möjligt, Ett tilltag som kostade Tänak 3 minuters tillägg. Inhopparen i Hyundai, Sebastien Loeb gjorde ett bra resultat efter att inte varit med i WRC sedan Monte Carlo rallyt och tog hem tredje platsen. Kalle Rovanperä tog hem fjärde platsen. M-Sports nykomling i WRC Gus Greensmith, blev bäste Ford förare med en femte plats, efter att Teemu Suninen fick bryta på SS10. Teamkamraten Esa-Pekka Lappi knep sjätte platsen. Pontus Tidemand tog hem segern i tunt WRC2 fält. Efter att Brynildsen fått bryta igår för omstart idag återstod en kamp mellan Pontus Tidemand och fransmannen Fourmax, Pontus med kartläsaren Patrik Barth visade sin styrka och erfarenhet från både rallyt och WRC2 och vann med över minuten före fransmannen. Polacken Kajetanowicz tog hem segern i WRC 3 klassen  efter övertagit den från Bulacia Wilkinsson redan på SS3.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter