Skip to content

Loeb övertog ledningen av en missnöjd Neuville

Neuville  tog hand om ledningen på SS1 men tappade den på SS2 och var riktigt missnöjd efter målgång på allt damm på sträckan efter bilen före. Loeb som var tvåa efter SS1, kunde då ta över ledningen med 1,2 sekunder före teamkollegan i Hyundai. Tidemand punkteringar.

Efter SS1 såg det ut som det skulle bli trippel Hyundai inför morgondagens sträckor. Men händelserik SS2 där bland annat Ott Tänak tappade , Ogier tog sträckan och Loeb kunde överta ledningen från en missnöjd Neuville , Loeb leder med 1,2 sekunder. Det var bara Loeb som klarade av trycket från Toyotas tre förare på den korta sträckan Gökce 11,32 km . Ogier vann sträckan med 0,5 före Loeb. Ott Tänak tappade 5,1 sekunder  enligt honom själv utan förklaring. Men alla förare har klagat på dammet efter bilen framför. Sebastien Loeb går till nattvila inför morgondagens etapp på 6 specialsträckor , där rallyts längsta sträcka Yesilbelde 31,79 km inleder kl 7,50 svensk tid. Teamkamraten Neuville är tvåa  och Ogier på en tredje plats 1,3 efter. Bäste M-Sport förare är Teemu Suninen på en sjätte plats. Pontus Tidemand har fått en jobbig inledning med punkteringar senast på SS2 strax före mål. Tidemand/Barth är 24,2 efter fransmannen Adrien Fourmax som leder 23,0 före Brynildsen . I WRC 3 leder Bulacia före Kajetanowicz
Topp tio efter SS2
Loeb/Elena Hyundai  18,50,9
Neuville/Gilsoul Hyundai +1,2
Ogier/Ingrassia Toyota +1,3
Evans/Scott Toyota +2,1
Rovanperä/Halttunen Toyota +2,7
Suninen/Lehtinen Ford +4,2
Tänak/Järveoja Hyundai 4,8
Lappi/Ferm Ford +6,6
Greensmith/Edmondsson Ford +16,1
Loubet/Landias Hyundai +28,5
WRC2
Fourmax/Renaud Ford 19,57,1
Brynildsen/Minor Skoda+23,0
Tidemand/Barth Skoda +24,2

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter