Skip to content

Dani Sordo tillbaka

Det blev fjolårsvinnaren av Rally Sardinien Dani Sordo som fick tredje styrningen i Hyundai. Neuville har press på sig. Teamchefen Adamo tycker att Thierry skall byta ut 11 mot 00.

Det blev spanjoren Dani Sordo som fick tredje styrningen i Hyundai teamet i Rally Italaia Sardegna 8-11 Oktober. Sordo som vann rallyt ifjol  13,7 sekunder före M-Sports Teemu Suninen.  Sordo som tidigare i år körde tredje bilen i Mexico. Hyundai teamet med Italienska team chefen Andrea Adamo har som bekant en strategi att inför varje WRC deltävling låta en icke fabrikskontrakterad få styrningen. I årets WRC har tredje bilens förare varierat förutom Sordo,  Sebastien Loeb Monte-Carlo och anmält till helgens Rally Turkey , Craig Breen Rally Sweden och Rally Estonia.   Teamchefen Adamo gillar att skoja ibland , men det senaste Twitter inlägget kanske var lite väl magstarkt från Adamo , där han tyckte att Neuville skulle byta sitt startnummer från 11 till oo. En tweet som inte alls gillades av Neuville som bara konstaterade surt: –Han är rolig ibland.   Neuville som har press på sig nu efter 2019 års upp och ner säsong som tycks fortsätta även i år. 3 segrar, 4 pallplatser 42 sträcksegrar ifjol och bara 1 seger hittills i år, och som inför WRC finalen i hemmalandets Belgien rally Ypres i början av november redan räknas som segrare inom Teamet. Neuville som har ett år kvar på sitt tre årskontrakt med Teamet. Ott Tänak som gör sitt första år i det Koreanska bilmärket infriade alla förväntningar i Rally Estonias första WRC rally genom att vinna rallyt. Tänaks första seger och pallplats för Hyundai . Inför Rally Turkey 18-20 september är Hyundai teamets laguppställning. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Ott Tänak/Martin Järveoja och Sebastien Loeb/Daniel Elena.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter