Skip to content

Kalle Rovanperä ger Rally Estonia 3,5

Rally Estonia som avgjordes i helgen som fjärde deltävlingen i WRC , fick som bekant hoppa in som arrangör efter att flera spikade arrangörer fått hoppa av i Covid-19 spåren. Men fick två månader på sig att hinna förbereda för detta stora arrangemang och det för första gången. Många är imponerad av hur rallyt genomfördes.

Toyotas Kalle Rovanperä som var en av rallyts stjärnor , och kunde ha varit med i segerstriden om inte ett tidstillägg på en minut satte stopp. Ett tidsstraff som berodde på lite ”strul” vid tidskontrollen på SS10. Rovanperä slutade ändå på en hedrande femte plats , efter en perfekt körning under söndagen som avslutades med full poängpott för Kalle på den drygt 2 mil långa Power Stage sträckan  Kambja. Rovanperä var inte lika nöjd med arrangörerna som de andra deltagarna,  tyckte att ingen går upp kl fem två dar i rad och ger Rally Estonia 3,5 i betyg på en skala 1-5.  Tommi Mäkinen, stallchef för Toyota  tror att om inte tidstillägget fanns så skulle Rovanperä varit segraren, och är imponerad av Rovanperäs körning. Även teamkollegan och VM ledaren Sebastien Ogier är imponerad och gratulerade finnen efter målgång, Ogier som slutade trea är inte nöjd med sin tredje placering och ger förklaringen att man ställde in bilen efter test och det stämde inte alls in på förutsättningarna på själva rallyt, Ett uttalande som Mäkinen håller med om och ber  om ursäkt för misstaget. Ett misstag som inte är det första för teamet. Men med placeringarna 2,3,5 så är man fortfarande i Märkes VM ledning .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter