Skip to content

Elfyn Evans går mot sitt bästa år i karriären

Elfyn Evans som bytte från Ford till Toyota inför 2020, ser ut gå mot sitt bästa år i rallykarriären, 1 seger och 1 pallplats efter fyra deltävlingar och 70 VM poäng som ger an andra plats i VM tabellen.

Elfyn Evans föddes den 28 december 1988 och uppväxt i orten  Doigellau i Wales , och rallyintresset kom från Pappa Gwyndaf Evans som blev Brittisk mästare 1996. Evans började sin rally karriär  som  18 åring och första rallyt var Get Connected Wyedean Forest Rally i en Nissan Micra med Dodd Alistar som kartläsare. Redan året därpå blev det Ford  i ett privat team ,Ford  som Evans skulle bli trogen ända fram till 2019. 2007 blev också första start i WRC rally, hemmarallyt Wales Rally GB som slutade med seger i N3 klassen i en Fiesta ST med kartläsaren Edwards Richard. 2012 blev det seger i dåvarande WRC Academy klassen . 2013 blev första året i en WRC bil, Ford Fiesta RS WRC för dåvarande Qatar M-Sport som slutade med en sjätte plats  tillsammans med kartläsaren Daniel Barrit. 2014 blev det full WRC säsong för M-Sport World Rally Team med en fjärde plats i Mexico och Tyskland som bästa resultat. 2015 blev det första podiumplatsen för walesare, en tredje plats i Argentina följt av en andra plats i Corsica. 2016 blev ett mellan- år med fem VM starter men en total seger i Brittiska Mästerskapen. 2017 kom första segern i ett VM rally, hemmarallyt Dayinsure Wales Rally GB samma år blev det två andra platser, Argentina och Finland för M-Sport och D-Mack totalt 27 sträcksegrar och 128 VM poäng. 2019 bytte Evans kartläsare från Daniel Barrit till Martin Scott ett samarbete  som slutade med 14 sträcksegrar. 102 VM poäng två tredje platser Mexico och Corsica, Detta året skulle bli det sista med Ford och M-sport, Inför 2020 skrev Evans kontrakt med Toyota Gazoo Racing och fick Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä som team kamrater. Ett byte som blev succe redan första starten Monte Carlo Rallyt och som sedan med Evans andra seger i karriären Rally Sweden , och efter bara fyra körda deltävlingar har Evans o Scott 10 sträcksegrar, 70 VM poäng och aldrig sämre än fjärde plats i dom fyra körda deltävlingarna Monte-Carlo,Sverige,Mexico och Estland. Ett år som ser ut att bli Elfyn Evans bästa i karriären.
Fakta resultat WRC 2014-2020
Totalt starter 90
Segrar  2
Podium 11
Sträcksegrar 59
VM poäng 576

 

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter