Skip to content

600:e WRC segraren heter Ott Tänak

Det blev som väntat hemmaföraren Ott Tänak som vann Estonias första WRC rally. Rallyt som förutom var Estonias första var också WRC 600:e rally. Rovanperä tog fulla Power Stage poäng. Mads Östberg tog sin tredje raka WRC2 seger. Solberg tog sin första seger i ett WRC rally.

Att Ott Tänak skulle vinna sitt hemlands första WRC rally var väntat. Men segern satt hårt inne då irländaren Craig Breen, inhoppare i Hyundais tredje bil utmanade i stort sett hela rallyt. Marginalen mellan dom båda efter sista sträckan blev 22,2 sekunder. Kalle Rovanperä var rallyts verkliga överraskning trots 1 minuts tillägg kunde unge finländaren ta hem femte platsen och en komfortabel Power Stage seger före team kamraten Elfyn Evans. Ogier fortsätter att vara i VM ledningen efter en tredje plats i helgen. Elfyn Evans som delade VM ledningen med Ogier inför Estonia är tvåa i VM 9 poäng efter fransmannen. Mads Östberg tog sin tredje raka seger i WRC2 klassen med sin PH sports Citroen C3 marginalen till tvåan Adrien Fourmax blev hela 1.28,4, Efter att Gryazin fick tekniska problem på Power Stage kunde Pontus Tidemand ta sista podium platsen i klassen . Oliver Solberg imponerar mer o mer för varje rally. Unge Oliver gör sitt fjärde WRC rally och tar en dubbel seger, WRC3 och RC2 klassen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter