Skip to content

Trippel Hyundai i Estonia

Ott Tanak ledare i Rally Estonia efter sex sträckor. Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Tre Hyundai förare i toppen av Rally Estonia, Både Lönnström och Kristensson har fått bryta, Solberg i WRC 3 ledning, Fem sträckor återstår av dag 1.

Det blev som väntat hemmaföraren Ott Tänak i ledningen av Rally Estonia efter sex sträckor, Tänak  tog över ledningen redan på SS3 efter Kalle Rovanperä . Efter att Rovanperä fick punktering  på SS3 , så kunde tredje föraren i Hyundai Craig Breen överta andra platsen , Toyotas Elfyn Evans tappade sin tredje plats på SS4 till Neuville och därmed var det trippel Hyundai som stod sig ända fram till serviceuppehållet efter SS6. VM ledaren som gått ut först hela förmiddagen är på en fjärde plats, drygt 15 sekunder efter Tänak, Det ser ut att bli en kamp mellan Toyota och Hyundai om topp fem i rallyt, M-Sports 3 Ford förare har inte fått till det, teamets bäste  förare Esa-Pecka Lappi är  47 sekunder efter, Teemu Suninen 54 efter och Greensmith 1,32,0 efter. I WRC 2 klassen tog klassledaren ledningen men efter en punktering på SS4 övertog fransmannen Fourmax ledningen i sin Fiesta Rally 2, Men på sista sträckan innan service SS6 Elva1 blev det franmannens tur att få punktering och tappade både ledningen och 19 sekunder till Östberg som därmed är i ledning inför eftermiddagens fem sträckor. Tvåa i klassen är Gryazin och Pontus Tidemand är trea i sin Skoda Fabia Rally2 Evo. Ole-Christian Veiby fick tekniska problem med sin Hyundai redan på andra sträckan och tappade över 2 minuter .  Oliver Solberg  leder WRC3 klassen trots en punktering på SS4. Oliver jagas av hemmaföraren Egon Kaur i Skoda Fabia Rall2 Evo som är 11,7 efter. Det blev en jobbig inledning för svenskarna Tom Kristensson o Pontus Lönnström i JWRC , båda har fått bryta dagens etapp efter tekniska problem, Leder klassen gör överraskningen och hemmaföraren Robert Virves som gör sin första JWRC start, Virves jagas av Lettländaren Märtin Sesks och hemmaförare nummer två Ken Torn efter fem körda sträckor . Inför eftermiddagens sträckor kommer ny startordningen. Vi publicerar den under Rally Estonia i menyn på huvudsidan

Fem sträckor återstår av dagens etapp
Prangli 2 20,23 km kl 13,37
Kanepi 2 16,86 km kl 14,18
Otepää 2 9,60 km kl 15,08
Mäekula 2 14,76 km kl 16,00
Elva 2 11,72 km kl 17,19

Dela

Läs mer

Rally SM 2024 börjat ta form
Från och med 2024 kommer rally SM drivas i Bilsportförbundet...
Vilken födeldagspresent för Isak Reiersen
Isak, som idag 25 november fyller 20 år .Svensk juniormästare...
England i ERC 2024
Idag presenterades ERC kalendern för 2024. Tre nya arrangörer fins...
Kalle Rovanperä deltisförare 2024
Idag presenterade Toyota Teamets sin Line Up för 2024. Tvåfaldige...
Takamoto Katsuta Rally Japans stjärna med 9 sträcksegrar
Rally Japans hemmaförare Takamoto Katsuta med kartläsaren Aaron Johnston gjorde...
Elfyn Evans vinnare av Rally Japan
34 årige Walesman Elfyn Evans med kartläsaren Scott Martin dominerade...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter