Skip to content

Solberg dominerar WRC3, Tänak infriar förväntningarna

Tänak,Östberg,Solberg,Virves ledare i Rally Estonia efter första dagen. En händelserik dag där Neuville fick bryta efter tappat högerhjul, Katsuta o Rovanperä överraskar.

Det var trippel Hyundai inför serviceuppehållet efter SS6 genom Tänak, Neuville,Breen. Men ett misstag från Neuville på första sträckan efter service som kostade trasig stötdämpare och tappat högerhjul, Skadorna var så stora att Belgaren Thierry fick bryta dagen etapp. Nu har Hyundai teamet 3 timmar på sig ikväll att reparera bilen för omstart imorgon. När Neuville fick lämna andra platsen blev det tredjeföraren Breen som övertog andra platsen och har under eftermiddagen 2 raka sträcksegrar, VM ledaren Seabstien Ogier är på en tredje plats efter en del strul med däcken under dagen. Kalle  Rovanperä var en tänkbar kandidat till totalsegern i rallyt, och än är den inte borta, Kalle tog ledning på SS2 men en punktering på SS3 kostade ledningen och sekunder men har under eftermiddagen varit med i topp tre på varje sträcka och avslutade med en sträckseger och Finländaren kunde gå förbi teamkamraten i Toyota Elfyn Evans och överta fjärde platsen bara 6,2 sekunder från Ogier på tredje platsen. Japanen o tredje förare i Toyota Takamoto Katsuta imponerar med att göra bra tider på samtliga sträckor under eftermiddagen och är på en sjätte plats. För M-Sports tre förare går det tungt, alla tre är över minuten efter Hyundais förare Tänak. Bäste Ford förare på en sjunde plats är Esa-Pekka Lappi 9,2 före landsmannen o teamkollegan Teemu Suninen. Gus Greensmith är över tre minuter efter.  I WRC2 klassen visar Mads Östberg att det är inte ett undantag att han har två vinster i klassen hittills i år. Trots punktering leder han klassen 37,8 sekunder före ryssen Gryazin, Tidemand är nästan minuten efter på en fjärde plats. Veiby, som hade tekniska problem på förmiddagen fick fortsatta problem på SS7 med dubbel punktering och Veiby fick därmed kasta in handduken för dagen.  Oliver Solberg fortsätter att överraska i stort sett varje rally han startar i , Sex sträcksegrar och en ledning med 17,1 sekunder före hemmaföraren Egon Kaur i Skoda Fabia Rally Evo , Detta trots punktering för Solberg sonen   Det var ingen lyckad inledning för JWRC ledaren Tom Kristensson som efter SS3 fick tekniska problem och man har beslutat att inte göra omstart imorgon, även för Pontus Lönnström blev det tekniska problem på SS4 och även han fick bryta dagens etapp, om Lönnström kommer till omstart imorgon är i skrivande stund oklart. Det är hemmaledning i klassen genom Robert Virves som gör sin första JWRC start, Lettländaren Märtin Sesks som är tvåa i JWRC totalen efter Kristensson är 11 sekunder efter Estländaren , Finländaren Pajari på en tredje plats 33,8 efter Virves när dagens sista sträcka återstår för juniorerna. Rally Estonia avslutas imorgon med 6 sträckor med Kambja 20,05 som avslutande och Power Stage sträcka kl 12,18 svensk tid.  .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter