Skip to content

Lappi orolig inför nästa år.

Covid-19 pandemin har orsakat ekonomiska problem för det engelska Ford Teamet M-Sport, som fått permittera över 60 personer. Nu är finländaren Esa-Pekka Lappi orolig över sin fabriksstyrning inför nästa år.

2019 skrev den 29 årige finländaren Esa-Pekka Lappi  2 års kontrakt med Citroen teamet, efter två år i Toyota. Bara ett par månader inför 2020 års säsong blev Lappi av med fabriksstyrningen för det franska teamet efter att man med kort varsel beslutade dra sig ur WRC.  M-Sport klev in och övertog kontraktet med Lappi, så kom Covid -19 och allt stoppades efter tre styrningar, Monte-carlo,Svenska Rallyt och Mexico. M-Sport kunde utföra tester i samma utsträckning som övriga fabriksteam och försäljning av R5 bilar för det engelska baserade satelit teamet för Ford, fick ekonomiska problem blev tvungna att permittera över 70 personer . Nu är Esa-Pekka Lappi  orolig över sin sits för M-sport, osäkerheten är stor säger Lappi till Rallit.fi. För att kunna stilla oron kommer han begära förhandlingar om säsongen 2021 redan i helgens Rally Estonia. Skulle Lappi mista sin plats som fabriksförare , blir det ganska svårt att se en fortsättning som heltidsanställd förare , då övriga team i stort sett är klara med sin besättning för 2021.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter