Skip to content

Sebastien Loeb tillbaka i Hyundai

Flerfaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Loeb som hoppade av Hyundai styrning inför Svenska Rallyt, gör comeback för det koreanska bilmärket i samband med Rally Turkeit 18-20 september. Loeb som senast startade i Monte Carlo rallyt där han slutade på en sjätte plats.

Fransmannen Loeb räknar med att tre styrningar i år för Hyundai teamet. Första styrning blir i Turkiet vilka två till det blir är ännu inte offentligt. Loeb som delar Hyundais tredje bil med Craig Breen  och Dani Sordo. Breen kommer till start i nästa helgs Rally Estonia medan Sordos styrningar för säsongen är ännu oklart. Loeb som slutade som heltids fabriksförare för Citroen 2012, har sedan dess gjort en del inhopp och senaste segern var i Spanska rallyt 2018 , 2019 blev han deltidsförare för Hyundai med en hittills bästa placering för teamet en tredje plats  i Rally Chile 2018.
Efter flera revideringar av WRC kalendern efter Coronastoppet återstår 5 deltävlingar. Rally Estonia 4-6 september, Rally Turkiet 18-20 september. Rally Italia Sardegna 29 oktober till 1 November och för första gången i WRC historien Renties Ypres Rally Belgium 19-22 November.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter