Skip to content

Fullt i East-Sweden Rally

Andra deltävlingen i Rally SM efter corona uppehåll , East Sweden Rally 4-5 september har lockat 105 anmälda. Störst grupp Trimmat 2 WD har samlat hela 58 anmälda.

Rally SM som gjorde omstart för drygt en vecka sedan i Hässleholm, och redan nästa helg körs årets tredje deltävling för året.  East Sweden Rally har lockat många anmälda, så arrangören har fått säja nej till fler anmälda och tvingats gallra bort Östgötaklassen.  Bland anmälda finns vinnaren av Snapphanerallyt P-G Andersson och Mattias Adielsson i klassen i klassen Trimmat 4WD som totalt samlat 12 ekipage.  MR No Problem Mats Jonsson som gjorde comeback i Snapphanerallyt med sin Skoda Octavia  i klassen 4 WD övriga som samlat 14 förare. Överraskningen i trimmat 2WD Patrik Flodin som lyckats bli totaltvåa i Hässleholm i sin Volvo 940 har 58 förare att kämpa med i klassen. Tyvärr blir det precis som i Hässleholm ett helt publikfritt rally på grund av Covid19 restrektionerna. SM deltävlingen kommer att avgöras i trakterna runt Linköping. Efter segern i Hässleholm leder P-G Andersson med 42,5 poäng. 4,5 poäng före  före Ludvikas Thomas Thunström . Patrik Flodin som vunnit två deltävlingar leder stort sin klass före Johan Green.  Jari Liten är överlägsen i klassen 4WD och leder med drygt 50 poäng före Thomas Lahti.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter