Skip to content

WRC finalen i Japan inställd

Rally Japan som skulle avsluta WRC 2020 ställs in på grund av Covid-19 restriktioner . Japan som i år skulle gjort comeback som WRC event efter över tio års frånvaro  från WRC. Nu kommer Ypres Rally Belgien ersätta Japan och kommer att köras på utsatt datum.

Idag på morgonen kom besked från arrangörerna av Rally Japan Japan Automobile Federation (JAF) , att man efter diskussioner med FIA och WRC promoter, ställer in sitt arrangemang  som Finalrally i WRC 2020. Man kommer istället fokusera på en comeback 2021. Mer information kommer att ske vid Online presskonferens den 21 Augusti .
Anledningen är landets ny COVID-19 restriktioner , och att man ser en rädsla i att så många från andra länder, speciellt Europa skulle kommit till rallyt.  Nu ersätter alltså ERC rallyt  Ypres Rally finalen i WRC på samma datum som var utsatt för Japan. (under dagen kommer mer information om Ypres Rally publiceras)

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter