Skip to content

Rally Ypres WRC final 2020

Ypres Servicepark

Asfalts rallyt Ypres Rally Belgien blir finaltävling  i årets förkortade WRC 19-22 November. Belgiska rallyt ersätter Rally Japan som inställts på grund av COVID-19 . Ypres Rally blir den 34:e nationen i WRC sedan 1973.  Det blir tre dagars event med 30 mil specialsträckor.

Ypres Rally har körts sedan 1965 och är ett av det mest populära rallyt i Europa. Ett asfalts rally som arrangerat både Belgiska Mästerskap och FIA ERC  deltävlingar.  Hyundais Thierry Neuville, som är från Belgien vann rallyt så sent som 2018, då i en Hyundai i20 R5, 2019 var det Hyundais inhoppare i år, Irländaren Craig Breen som vann i en Volkswagen Polo R5.  Det blir tre fulla dagar med söndag som avslut och fokus på Spa Race Circiut och Power Stage den populära Eau Rouge/ Raidillon . Service och rallyts HQ kommer att var centralt i orten Ypres , en ort med runt 3400 invånare i Västra delen av Belgien.

Uppdaterad kalender WRC 2020

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter