Skip to content

Rally Ypres WRC final 2020

Asfalts rallyt Ypres Rally Belgien blir finaltävling  i årets förkortade WRC 19-22 November. Belgiska rallyt ersätter Rally Japan som inställts på grund av COVID-19 . Ypres Rally blir den 34:e nationen i WRC sedan 1973.  Det blir tre dagars event med 30 mil specialsträckor.

Ypres Rally har körts sedan 1965 och är ett av det mest populära rallyt i Europa. Ett asfalts rally som arrangerat både Belgiska Mästerskap och FIA ERC  deltävlingar.  Hyundais Thierry Neuville, som är från Belgien vann rallyt så sent som 2018, då i en Hyundai i20 R5, 2019 var det Hyundais inhoppare i år, Irländaren Craig Breen som vann i en Volkswagen Polo R5.  Det blir tre fulla dagar med söndag som avslut och fokus på Spa Race Circiut och Power Stage den populära Eau Rouge/ Raidillon . Service och rallyts HQ kommer att var centralt i orten Ypres , en ort med runt 3400 invånare i Västra delen av Belgien.

Uppdaterad kalender WRC 2020

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter