Skip to content

Svenske ”Ogier” Oliver Solberg tog sin andra raka seger

Sveriges motsvarighet till Franske Ogier, Oliver Solberg slog till igen och tog sin andra raka seger i Rally Leipäja som kördes i helgen, sex sträcksegrar och en marginal till Mads Östberg på drygt 20 sekunder gjorde att Oliver Solberg /Aaron Johnston kunde kliva upp på biltaket efter målgång på sista sträckan och fira som segrare.

Norsk/svenska värmlänningen Oliver Solberg imponerar mer och mer för varje deltävling, Efter Corona har det bara rullat på för Petter o Pernilla Solberg sonen. En tredje plats i första ERC deltävlingen , hans första på riktig asfalt, Nu blev han nummer ett i Lettland  för andra året i rad. Oliver  som tog hand om ledningen redan på första sträckan och släppte den aldrig till hårt jagade Mads Östberg,  Inför dagens sista 6 sträckor skiljde det bara 10 sekunder mellan dom båda men med  en imponerande körning av Solberg så blev segermarginalen hela 20,1 sekunder till Östberg som slutade tvåa. I klassen ERC1Junior blev det en segermarginal för Solberg/Johston med 1,53,1 till finske Emil Lindholm.  Totaltrea i rallyt blev ryssen Alexey Lukyanuk som vann första deltävlingen i ERC  Rally Di Roma Capitale. Hyundais Craig Breen som inför året kör nya däckmärket inom rally MRF Tyres får inte till det utan fick nöja sig med en femte plats totalt nästan två minuter efter Solberg.  Det blev även en svensk andra plats genom Dennis Rådström i klassen ERC3 Junior , Länge låg Rådström på en tredje plats , men efter att hemmaföraren Märtin Seeks körde av på SS9 och fick bryta, kunde Rådström/Johansson överta andra platsen, Segrare i klassen blev Estländaren Ken Torn som även vann i den Italienska ERC deltävlingen för tre veckor sedan . För Adam Westlund / David Arhusiander slutade rallyt med en sjätte plats i klassen ERC3Junior

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter