Skip to content

Solberg drar ifrån Östberg

Kampen mellan Mads Östberg och Oliver Solberg fortsätter i Lettlands Rally Liepäja andra dag. Inför dagens första sträcka Liepäja 16,45 km skiljde det 10 sekunder till Solbergs fördel, Mads Östberg tog en sträckseger på första sträckan för dagen med 0,1 sekunder före Solberg som slog tillbaka på andra sträckan och utökade ledningen i rallyt  . 

Gårdagens (läs lördag) etapp av ERC rallyt i Lettland slutade med ledning för Oliver Solberg, 10 sekunder före Mads Östberg. Men redan på 12,06 km långa sträcka CanonBiznesa Centra -IB Serviss dagens andra,slog Solberg/Johnston till med ännu en sträckseger och drygade ut ledningen till Citroens norrman Östberg. Vinnaren av första ERC deltävlingen Rally di Roma Capitale för tre veckor sedan, ryssen Alexey Lukyanuk är på en tredje plats efter dagens första sträcka drygt 20 sekunder efter. MRF Tyres förare Craig Breen klättrade upp till en fjärde plats  och är 37 sekunder efter. I klassen ERC3 Junior är fortfarande Dennis Rådström på en tredje plats bara 16 sekunder efter hemmaföraren Märtin Seeks . Tvåa i klassen Estländaren Ken Torn

Fem sträckor kvarstår av Rally Liepäja avslutas ikväll kl18.00.

 

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter